ermenistan disisleri bakani mirzoyan normallesme surecinin devam etmesi konusunda turkiye ile mutabik kaldik 02 scaled
ermenistan disisleri bakani mirzoyan normallesme surecinin devam etmesi konusunda turkiye ile mutabik kaldik 02 scaled

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan: Normalleşme sürecinin devam etmesi konusunda Türkiye ile mutabık kaldık

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla yaptığı görüşmenin ardından “Görüşmemizde ön koşulsuz diplomatik ilişkilerin kurulmasına ve sınırların açılmasına yönelik normalleşme sürecini devam etme konusunda mutabık kaldık.” dedi.
Mirzoyan, Çavuşoğlu ile Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF) kapsamında gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.
Çavuşoğlu’na daveti için teşekkür eden Mirzoyan, “Bu davetin olumlu sinyal olduğunu düşünüyorum ve ben de olumlu karşıladım. Görüşmemizde, ön koşulsuz diplomatik ilişkilerin tesis edilmesi ve sınırların açılmasına yönelik normalleşme sürecinin devamı konusunda mutabık kaldık.” diye konuştu.
Karşılıklı atanan özel temsilcilerin bu yönde çalışmaya devam ettiğine işaret eden Mirzoyan, “Umarım yakın zamanda sonuçlar olacak. Bölgemizde barışı ve refahı tesis etmek için bütün komşu ülkelerimizin gayret gösterdiğini görmek bizi sevindiriyor ve bu vizyon için çaba göstermeye Ermenistan’ın da hazır olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

İsmailağa’nın tartışmalı şeyhi Hasan hoca vefat etti

İsmailağa tarikatı şeyhi Hasan Kılıç 94 yaşında vefat etti. İsmailağa Camii’nden yapılan açıklamada “Şeyhimiz Hasan …

Steinmeir’a Sirkeci şoku: Soykırım suçlusu, katil Almanya!

Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeir, Sirkeci Garı’nda sergi ziyareti sırasında Filistin yanlısı bir grup tarafından …