Erbakan seçim sonrası çark edip köpekseverlere katıldı!

Erbakan seçim sonrası çark edip köpekseverlere katıldı!

Ülkede güvenlik sorunu haline gelen başıboş sokak köpekleri ile ilgili tartışmalar sürerken Yeniden Refah Partisi’nin konuyla ilgili seçim öncesi ve sonrasındaki söylem farklı dikkat çekti. 

‘Ahlak yoksa başıboş köpekler vardır’ sloganıyla seçim öncesi afişler basan Yeniden Refah Partisi, sokakların özellikle çocukların kabusu haline gelen başıboş köpeklerden temizlenip güvenli hale getirileceğini vurguluyordu. 

Ak Parti’nin konunun çözümü için hazırladığı yasa taslağına karşı muhalif kanattan ve bilhassa yurtdışından fonlanan köpekseverlerden tepkiler yükseldi. Bunların en şaşırtıcı olanı, seçim öncesi ‘güvenli sokaklarda çocuklarımızı yaşatacağız’ diye yola çıkan Fatih Erbakan’ın tepkisi oldu. 

Erbakan, son 1 yılda çoğu çocuk 90’ın üzerinde vatandaşın hayatına mal olan, yüzlercesini yaralayan, trafik kazalarına sebep olan, çok sayıda kümes ve küçükbaş hayvanını telef eden yani özetle ülkede terör estiren sokak köpekleri için ‘uyutulmasınlar’ dedi. 

Hiçbir canın alınmasını onaylamıyoruz, bu hayvanların uyutulmasına karşıyız, bunların modern, gelişmiş merkezlerde her türlü destek sağlanarak yaşatılması son derece önemlidir’

Bir köpeğin aylık barınak maliyeti 3500 TL 

Basında yer alan bakanlık raporuna göre; barınaktaki bir köpeğin aylık maliyeti ortalama 3 bin 500 lira. İnsan hayatını tehdit eden ve sayısı milyonları bulan sokak köpeklerinin barınaklarda toplanmayacağı ortadayken, Erbakan’ın sırf muhalefet etmek için çözüme çomak sokması dikkat çekicidir. 

Ayrıca her fırsatta iktidarın gereksiz harcamalarını dile getiren, vatandaşın belini büken hayat pahalılığını dilinden düşürmeyen Erbakan’ın insanlar ay sonunu zor getiriyorken milyonlarca sokak köpeğine ‘en iyi şartlarda’ bakım talep etmesi de ‘bu ne yaman çelişki’ dedirten cinsten.

Sokak köpeği teröründen bezmiş olan vatandaşın bu konudaki beklentisi gayet açık ve net. Özellikle bu konuda acı tecrübesi olan herkes, “Hiçbir hayvanın canı, insan hayatından daha değerli değil’ ortak paydasında buluşuyor. 

Ve Türkiye’nin şu anda bu sorunla başa çıkabileceği 2. bir çözüm seçeneği de yokken, Erbakan gibi seçim zamanı vatandaşın yanında gözüken isimlerin bu tutumu insan aklını zorluyor. 

Erbakan seçim sonrası çark edip köpekseverlere katıldı!
Köpek saldırısına uğrayan çocuklarımızın bir kısmı

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın