17:37 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Elon Musk işten atmaya doymuyor; Twitter çalışanları kabusu yaşıyor

Twitter işten çıkarmalara doymuyor. Musk yönetimindeki ABD’li şirketin bu tutumu çalışanlar üzerinde kaygı oluşturuyor. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili yeni bir gelişmenin yaşanıp yaşanmayacağı bilinmiyor.

Elon Musk’ın satın almasından sonra şirkette işten çıkarmaların arttığı twitter, yeniden aynı konuyla gündeme geldi. ABD’de bulunan sosyal medya şirketi, çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkardı. Çalışanları işten çıkartırken gözünün yaşına bakmayan Musk, bu sefer de makine, site güvenliği, ürün pazarlama yönetimi, ve veri merkezinde çalışan kişileri işten çıkarma kararı aldı. New York Times’ta yayınlanan haber twitter’ın işten çıkarmayla ilgili çalışmalarının arttığını gösteriyor.

İŞTEN ÇIKARMALARA DOYMUYOR

Maliyeti düşürmek için işçi kısmında küçülmeye giden şirket, Elon Musk yönetiminde 3 bin 700 çalışanını işten kovarak işine son verdi.

Bildiğiniz üzere Elon Musk şirketi satın alır almaz twitter’ın mevcut yönetim kadrosunun tamamını işten çıkarmıştı. Bu konuda net çizgileri olan Musk, çalışanlar üzerinde kaygı oluşturmaya başlamış gibi görünüyor. ilerleyen günlerde işten çıkarmayla ilgili yeni girişimlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

DİĞER GELİŞMELER