el kaide o saldiriyi kabul etmedi biz yapmadik 03
el kaide o saldiriyi kabul etmedi biz yapmadik 03

El Kaide o saldırıyı kabul etmedi: “Biz yapmadık “

El Kaide geçtiğimiz günlerde Mali’de sivillerin ölümüne yol açan taarruz hakkında duyuru yayınladı.

El Kaide’ye bağlı “Cemaat en Nasrul İslam vel Müslümin” örgütü Mali’nin Gao – Timbuktu arasındaki nehir boyunca seyreden gemideki sivillere yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

el kaide o saldiriyi kabul etmedi biz yapmadik 01

Örgüt emirliğinin saldırıyı gerçekleştirenlerin kendi militanları olmadığını belirttiği 23 Eylül tarihli açıklamasının tam metni şöyle,

” Timbuktu Vilayeti,

Elhamdulillah, salat ve selam Allah ve Resulüne olsun. Bundan sonra,

Allah Resulü buyuruyor ki: ” Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez; onu yardımsız bırakmaz, onu tahkir etmez. -Üç defa kalbine işaret ederek- takva şuradadır. Kişiye kötülük namına Müslüman kardeşini tahkir etmesi kafidir. Müslümanın her şeyi kanı, malı ve ırzı Müslümana haramdır.”

Nebimizin bu şerefli hadisinin doğrultusu ile biz ‘Cemaat en Nasrul İslam vel Müslümin ‘ olarak Tembuktu bölgesinde , Zorhu Köyü yakınlarındaki nehirde seyreden geminin hedef alınmasını kınıyoruz. Yüzden fazla Müslümanın katledildiği saldırıya ilişkin yerel ve uluslararası basında bize atfedilenleri yalanlıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ayrıca, birliklerimizden birinin Mali’deki bir ordu kampını hedef aldığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden iki sivilin ailelerinden de özür dileyerek üzüntümüzü belirtiyoruz. Geride yas tutan yakınlarına, ‘Allah’ın aldığı onundur, verdiği de onundur. Onun katında her şeyin bir süresi vardır. Sabırlı olun ve mükafatını isteyin.’ şeklinde nasihatte bulunuyoruz.

Saldırıda yaralanan yaralılara da acil şifalar diliyoruz ve bu ailelerin çocuklarına karşı şeriata uygun olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Başarı yalnızca Allah’a aittir ve ona teslim oluyoruz. Allah’tan başka kudret ve güç sahibi yoktur.

Allah Teala buyurdu ki; “Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamelede buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!”

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Hamas’tan Erdoğan’a tepki
Sonraki Marmaray’da ahlaksız reklam filmi; LGBT lobisine kim izin verdi!