ebu hanzala medyasa esed in a dlib salda ra sa na mearu ga sterdi 01
ebu hanzala medyasa esed in a dlib salda ra sa na mearu ga sterdi 01

Ebu Hanzala medyası, Esed’in İdlib saldırısını meşru gösterdi!

Ebu Hanzala’nın yayın organı Tevhid Gündemi’nin Twitter paylaşımı büyük tepki topladı.

Söz konusu paylaşımda katil Esed’in İdlib’de yaptığı saldırı haklı gösterilmeye çalışıldı.

Humus’taki askeri törene yapılan saldırıyı “kadın ve çocukların öldüğü” saldırı şeklinde yorumlayarak hemen ardından Esed rejiminin İdlib’de yaptığı katliamı meşru gösteren haber dilini kullanması tepkilere yol açtı.

ebu hanzala medyasa a dlib salda ra lara ndan 01

Rejimin her zaman olduğu gibi sivil yerleşimleri bombalaması sonucu bebek ve çocukların da aralarında olduğu siviller öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. 

Humus’taki törene düzenlenen saldırıda Suriyeli çocukların evlerini başlarına yıkan, minicik bedenleri kana bulayan acımasız katliamların emrini veren generaller de öldürülmüştü.

Müslümanların içine bir nebze su serpen bu saldırının “kadın ve çocukların da öldüğü” saldırı şeklinde düşman diliyle yorumlanması normal olarak tepki topladı. 

Ebu Hanzala’nın Hizbullah geleneğinden gelmesi ve Türkiye’deki Hizbullah yapılanmasının Esed’i meşru görmesinden yola çıkarak yapılan yanlı haberin “bilinçli” bir şekilde yapıldığı iddia edildi.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …