deraa rejime mezar oluyor 01
deraa rejime mezar oluyor 01

Der’a rejime mezar oldu, bombalar peş peşe patladı

Dün gece Der’a’da, Suriye istihbaratına bağlı komutan Mustafa el-Masalmeh’in karargahı bombaların hedefi oldu

Saldırı, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Suriye istihbaratına bağlı güvenlik güçlerinden sorumlu komutan Mustafa el-Musalmeh’in karargahına bombalı araç saldırısı sonucu resmi kaynaklara göre 5 güvenlik görevlisi yaralandı, ancak yerel kaynaklar daha fazla kayıp olduğunu ve aralarında Al-Masalmeh’in de olduğu çok sayıda kişinin öldüğünü aktardı.

Önceki gün de Der’a’dan Şam’a giden yolda rejim milislerini taşıyan bir otobüs EYP saldırısına uğradı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre saldırının bilançosu 10 ölü, 13 yaralı ve hurdaya dönen bir otobüs.

Ayrıca son 10 gün içinde Der’a ve Kuneytra vilayetinin çeşitli yerlerinde yaklaşık 10 ayrı saldırı düzenlendi, hedef her zamanki gibi Esed’in askerleri, istihbarat görevlileri ile güvenlik güçleriyle bağlantılı uyuşturucu kaçakçıları idi.

Daha önce, Kuneytra’dan Şam’a giden yolda bir Suriye Hava Kuvvetleri albayı öldürülmüştü. Saldırıların arkasında Der’a’da sık sık benzer saldırılar gerçekleştiren IŞİD  olduğu sanılıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …