daes sozcusu ebu hamza el kureysi yeni bir ses kaydi yayinladi 01
daes sozcusu ebu hamza el kureysi yeni bir ses kaydi yayinladi 01

IŞİD sözcüsü: ”Korona ilahi bir cezadır”

IŞİD’in sözcüsü Ebu Hamza el Kureyşi’nin yeni bir ses kaydı yayınladı.

IŞİD sözcüsü Ebu Hamza el Kureyşi‘nin yeni çıkan ses kaydında, Korona’nın ilahi bir ceza olduğu, Türkiye dahil bölge ülkelerine yıpratma saldırılarının devam etmesi gerektiği, bölgede büyük fırsatlar elde edebileceklerine dair cümleler var.  Ayrıca Afrika’da (Somali dışında) el Kaide ile aralarında pek çatışma olmaması konusunda ise bize karşı iş yapmaya çalışmazlarsa bu şekilde devam edebileceğini de belirtti.

Ebu Hamza el Kureyşi: “Son dönemde tanık olduğunuz şu günler, geçtiğimiz 10 yılda elde ettiğimiz fırsatlardan çok daha büyüklerinin elde edilebileceği bölgede yaşanacak büyük değişikliklerin işaretleridir.”

”Ölümcül virüs karşısında ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve hala kafanız karışık bir durumda. Korona karşısında çöken ekonomilerinizi kurtarmak için paralarınızı tükettiğinizi görüyoruz.”

”Bu virüs Kafirler için bir ceza ve İslam Devleti saflarına katılan bir mücahittir’ ifadelerini kullandı.

2 ay önce Korona salgını dünya geneline yayıldığında ABD’ye ait 2 uçak gemisi 2011 Libya müdahalesinden sonra ilk kez bir araya gelmiş ve Yemen-İran hattında devriye atmıştı. Korona’nın donanmada yayılması üzerine riske etmemek için ABD filoların büyük kısmını ana karaya çekti.

ABD/İsrail ve İran arasında son 2 senede bölgedeki gerginlik Aramco saldırısı, Kasım Süleymani’nin ölümü, İsrail’in Suriye ve Irak’taki hava saldırıları, İran’ın balistik füzesi atışları ile birlikte had safhaya çıkmıştı.

Bölgedeki İran-İsrail, İran Körfez, İran-ABD, Rusya/Suriye-Türkiye, Libya’da ortaya çıkan hem AB’nin hem Rusya’nın hem Türkiye’nin hem Körfezin bir anda karşı karşıya gelmesi, ABD’nin dikkatini Çin ile mücadeleye yoğunlaştırması derken hem bölgedeki gerginlikler sürüyor hem de dünyanın dikkati uzun süre sonra farklı bölgelere dağılmış halde.

IŞİD hali hazırda senelerdir yıpratma savaşı ve dünyaya yayılma çabalarını sürdürüyor. Son dönemde Irak’ta ve Suriye’de yaşanan saldırılar ve yayınlanan görüntüler yavaş yavaş Irak 2012 seviyesine doğru gelmeye başladıklarını gösteriyor gibi duruyor.

IŞİD, bölgedeki ve dünyadaki sorunları, boşlukları, fırsatları olabildiğince değerlendirip saldırılarına devam ediyor. Bölgede ve dünyada yaşanabilecek yeni çatışmalar, sorunlar IŞİD için güçlerini arttırmada yeni ortamların oluşmasına neden olabilir.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yılan hikayesine dönen ‘İsraille ticaret’ meselesi

Ticaret Bakanlığı Gazze’de on binlerce masum canın kanı akıtıldıktan sonra, yedi ayın ardından İsrail’le bütün …

Mahmut Abbas güçleri Filistinli mücahidi acımadan katletti!

Filistin yönetimi, kendi halkını katletmeye devam ediyor, Mücahit Ahmed Ebu Al-Foul Tulkarim’de Abbas yönetimi güçlerince …