CHP’den LGBT derneklerine tam destek!

CHP Genel Başkanı Özel, Gençlik Örgütleri Forumu üyelerini TBMM’de ağırlayarak LGBT haklarını içeren sözleşmeye imza attı. Özel, CHP adaylarını da gençlerin ve çocukların ahlakını bozan sapkınlığa destek veren sözleşmeyi imzalamaya teşvik sözü verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor)’nun “farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği haklarını güvence altına alma” adı altında gençlerin fıtratını ve ahlakını bozmaya and içmiş sapkınlığa destek olan ‘Gençlik Hakları Sözleşmesi’ne imza attı.
Buna göre Özel, “CHP adaylarını sözleşmeyi imzalamaya teşvik edeceğini ifade ederek gençlik politikalarına dair 57 üye örgütüyle birlikte GoFor ile çalışma sözü verdi”.

Özgür Özel’in birlikte çalışma sözü verdiği 57 üye içinde Türkiye’nin ilk gey lezbiyen örgütü olmakla övünen ve yurtdışından fonlanan Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (KaosGL) ve Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği de yer alıyor.

GoFor, ABD Büyükelçiliği ile Avrupa merkezli kurum ve kuruluşlar tarafından fonlanıyor.

ÖZEL, CHP’Lİ ADAYLARA DA İMZALATACAK

GoFor, hazırladığı protokolü yerel seçimler öncesinde Özgür Özel’e de imzalattı. Özel’i TBMM’deki makamında ziyaret eden GoFor temsilcileri söz konusu protokolü siyasi partilerin genel başkanları, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının imzasına açtıklarını bildirdiler. Sapkınlığı normalleştirme ve yayma amacı güden GoFor’un sosyal medya hesaplarından da paylaştığı haberde şu ifadeler yer aldı:

“Özgür Özel, gençlik hakları, yerel yönetimlerde gençlik katılımı ve gençlik örgütlerinin dahiliyetine dair beyanlar içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı. Gençlerin haklarını ve katılımını önceleyen bir yerel yönetim modelinin öneminden bahseden Özel, gençlik odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. CHP adaylarını sözleşmeyi imzalamaya teşvik edeceğini ifade ederek gençlik politikalarına dair 57 üye örgütüyle birlikte GoFor ile çalışma sözü verdi.”

GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI SÖZÜ

Bu 57 örgüt arasında KaosGL, Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği dikkat çekiyor. Özel’in imza attığı sözleşmede gençlik tanımının farklı dil, din ırk, etnisite, millet, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve sosyoekonomik sınıf gibi sosyal grupları içinde barındırdığına dikkat çekiliyor. Sözleşmede, bu kimliklere uygun “yerel gençlik gündemlerini takip ederek makro ve mikro politikalar geliştirilmesini sağlama” ve bu alanda uzman danışmanlarla çalışma sözü veriliyor.

TOPLUMUN AYRIŞTIRILMASI

GoFor, yerel seçimler öncesinde belediyelerde gençlerin temsiliyeti için “Kaç Genç Var/ Seçim 2024” çalışması başlattı. Çalışmanın tanıtım yazısında, gençlerin temsilinin önüne engeller konulduğu ifade edildi, Türk milleti kimliklere ayrıldı. Yazıda “Var olma mücadelesi veren gençler olarak karşılaştığımız hak ihlalleri ve ayrımcılık, kadın, LGBTİ+, mülteci, Kürt, Roman, Alevi, engelli, işsiz ve sahip olduğumuz diğer birçok kimlikle birlikte daha da derinleşiyor.(…) Bizler bugün ırk, etnik köken, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, inanç, hastalık, engellilik, eğitim seviyesi ve politik görüş gibi nedenlerle ayrıştırılmaya çalışılan, hakları gasp edilen, görmezden gelinenler olarak temel hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmak için buradayız.” denildi.

CHP’DEKİ ÇALIŞMALAR GEÇMİŞE DAYANIYOR

CHP içinde “Toplumsal cinsiyet eşitliği” adı altında yürütülen LGBT çalışmaları geçmişe dayanıyor. Daha önce de CHP’nin Kadına Şiddet Sorunu için Çözüm Raporu’nda belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliği kurullarının oluşturulması istenmişti. Doç. Dr. Emel Memiş, 14 Ekim 2022’de yayımlanan raporu hazırlayan Kadına Şiddet Çözüm Masası üyeleri arasında yer alıyor. Memiş ayın zamanda Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD)’nin yönetim kurulu üyesi. CEİD’in eşitlik birimleri ile ilgili raporunda ise siyasi partilerin politika olarak bu kurulları benimsemesi gerektiği ifade edildi. 29 belediyedeki Eşitlik Birimleri’nin yürüttüğü LGBT propagandasını Aydınlık gazetesi açığa çıkarmıştı. CEİD’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi AB tarafından finanse ediliyor. Projenin bütçesi 1 milyon 628 bin avro ve asıl hedefi cinsiyet odaklı sivil toplum örgütleri. 

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir