Mağrip el Kaidesi: Ordu, Müslüman köyleri kana buladı!

Mağrip El Kaidesi, Burkina Faso ordusunun sivil köylere düzenlediği baskınlarda çoğu kadın ve çocuk olan 223 köylüyü katlettiğini duyurdu ve saldırıları lanetledi

Korkunç katliam görüntülerinin yer aldığı haberde, Mağrip el Kaidesi olarak da  bilinen Cemaat el Nusra vel Müslimin, Burkina Faso ordusunun, Müslüman köylüleri katlederek cezalandırdığını duyurdu.

Pazar günü gerçekleşen katliamda ordunun, Bulquimde eyaletindeki Thiu kasabası ile Yatenga eyaletindeki Ouahiguia kasabası arasındaki yol üzerinde yer alan Müslüman köylerine baskınlar düzenlediği ve çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 223 sivili katlettiği bildirildi.

Sahel bölgesinin cunta orduları, köyleri Mağrip El Kaidesi veya IŞİD gibi hükümet karşıtı güçlerle her türlü işbirliğinden caydırmak veya bu örgütlerin orduya yönelik saldırılarının intikamını almak amacıyla bu tür katliamlar gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Cemaat al Nusra vel Müslimin, yayınladığı mesajında saldırıyı, korkaklıkla suçladığı ordunun yenilginin acısını masum ve savunmasız sivillerden çıkardığı, savaş ahlakına uymayan iğrenç bir katliam olarak nitelendirdi. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Gazze açlıktan ölürken, Kahve Dünyası’ndan Yahudilere özel ‘Hamursuz Pasta’ jesti!

Kahve Dünyası’ndan işgalci İsrail’e destek jesti. Geçtiğimiz haftalarda Yahudilerin kutladığı ‘Hamursuz Bayramı’na’ özel hamursuz pasta …

ABD’den ülkelere çağrı: Suriye kamplarındaki vatandaşlarınızı geri alın!

Amerika, Suriye’deki kamplardan bugüne kadarki en büyük geri dönüşünü gerçekleştirdi Biden yönetimi Salı günü, Suriye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir