beyaz_saraydan_kizildeniz_aciklamasi_1704915833_5811

ABD silahlarıyla yardım bekleyenler vuruldu; ilk açıklama!

İsrail’e aylardır sivilleri katletmesi için silah gönderen Beyaz Saray, yardım bekleyen Gazzelilerin İsrail tarafından vurulmasının “ciddi bir olay” olduğunu ve saldırının detaylarına bakacaklarını açıkladı.

İsrail’in ABD desteğiyle Filistin ve Gazze Şeridi’ndeki katliamları 7 Ekim’den bu yana hız kesmeden devam ederken ABD’den yeni bir Gazze açıklaması geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Gazze’de insani yardım beklerken İsrail askerlerince öldürülen sivillerle ilgili sorusuna yazılı yanıt verdi.

‘YARDIM BEKLEYEN GAZZELİLERİN VURULMASI CİDDİ BİR OLAY’

Bugüne dek 30 binden fazla Gazzeli’nin katledilmesini İsrail’in kendisini savunma hakkı safsatasıyla savunan Beyaz Saray, yardım bekleyen Gazzelilerin İsrail tarafından vurulmasının “ciddi bir olay” olduğunu ve saldırının detaylarına bakacaklarını açıkladı.

Açıklamada, “Bu, ciddi bir olay ve biz bunun detaylarına bakacağız. Masum hayatların kaybından dolayı yas tutuyoruz ve masum Filistinlilerin sadece kendi ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze’deki acil insani durumun farkındayız. Bu durum, potansiyel bir geçici ateşkes de dahil, Gazze’ye insani yardım akışının sağlanması ve genişletilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.” denildi.

Beyaz Saray'dan son dakika Gazze açıklaması! İsrail'e kötü haber: Bu ciddi bir olay

NE OLMUŞTU?

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 104 kişinin öldüğünü, 760 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Pentagon duyurdu! Liman inşaatı bitti

Pentagon, insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline deniz üstüne kurulacağını açıkladığı geçici liman inşaatının …

Images 37

ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

İki İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir