Çeçen muhacirlere vefamız Putin’in insafına mı takıldı!

Bir süredir, Rus zulmüne karşı toprağını ve namusunu savunurken can veren şehitlerin Türkiye’ye sığınan eş ve çocuklarından oluşan Çeçen muhacirler, adreslerinden alınıp geri gönderme merkezlerinde tutuluyor.  

Olay, Çeçen cihadında şehit düşmüş bir komutanın eşinin mektubuyla önceki gün sosyal medyanın gündemine düştü. 

2013 yılında uluslararası koruma başvurusu yaparak kızlarıyla Türkiye’ye gelen Aset isimli muhacir kadın, her yıl kimliğini yenileyerek normal bir hayat sürüyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde kimlik yenilemeye giden kadının kimliği kanuna aykırı olarak iptal edilerek yenilenmedi. Birkaç gün içinde de gece yarısı baskınıyla evinden alınıp Şanlıurfa geri gönderme merkezine götürüldü. Burada karanlık ve pis bir bodrum katında tutulan kadının namaz kılmasına dahi izin verilmediği gibi yakınlarına ulaşmasına da müsade edilmedi. Bir anda dünyası alt üst olan kadın, yazdığı mektubu geri gönderme merkezinden çıkan biri vasıtasıyla ailesine ulaştırabildi.

Ailesine haber ulaştırmasına izin verilmeyen kadının yazdığı mektubun tercümesi:

Uygulamanın sebebi Rusya mı? 

Şehit yakını muhacir kadın ve çocuklara reva görülen bu zulmün sebebi, Rusya’nın bu kişiler hakkında ‘uluslararası terör suçlusu’ sayılmalarına sebep olan G-87 tahdit kodu çıkartması.

G-87 tahdit kodu, terör bağlantılı olabileceği değerlendirilen, genel güvenlik tehdidi olusturabilecek yabancılara uygulanıyor. G-87 kodu bulunan yabancıların Türkiye’ye girişleri yasaklanır, Türkiye’de olanlar için ise, sınır dışı (deport) kararı alınır. 3 yaşında bir çocuk için bile bu kodun çıkartılması, sırf Rusya istiyor diye bize sığınmış mazlum bir yetimin Türkiye için terör tehdidi olarak görülüp deport edilmesi anlamına geliyor.

Cevher Dudayev’in yeğeni de deport edilecekti

Çeçen direnişinin sembollerinden biri olan Cevher Dudayev’in Türkiye’ye sığınan 19 yaşındaki yeğeni Mansur Dudayev de geri gönderme merkezine alınmıştı. Dudayev, sosyal medyada gelen tepkiler üzerine serbest bırakıldı.

Son dönemde Rusya ile geliştirilen ‘iyi ilişkiler ve işbirliklerinin’, Türkiye’ye sığınan kardeş ve mazlum Çeçen halkına zulmetmesine sebep olmasına Müslüman Türk milleti olarak razı değiliz. Konunun takipçisi olacağız ve elimizden geldiğince bu haksızlığın karşısında duracağız. 

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Refah’a saldırmak için hastaneyi karargaha çevirdiler!
Sonraki Nasr Hastanesi’nde kan donduran görüntü! Çürümüş bebekler

Bir Cevap Yazın