Çarşaf düşmanlığı bu kez Kocaeli'de halk otobüsünde!
carsaf dusmani yerli islamofobik bu kez kocaeli de 01

Çarşaf düşmanlığı bu kez Kocaeli’de halk otobüsünde!

Olay, Kocaeli’de seyir halindeki bir halk otobüsünde yaşandı. Tesettürsüz, şortlu bir kadın, önünde çarşafıyla oturan bir kadını çarşafından dolayı çirkin bir şekilde taciz etti. 

Son zamanlarda artan “Suriyeli düşmanlığını İslam düşmanlığıyla harmanlayan” yerli İslamofobikler, kendini bilmez bir şekilde saldırganlaşmaya başladı. 

Allah’ın tesettür ayetlerine olan düşmanlığını içlerinde tutamayan bu sözde ilerici kafaların, toplu taşıma gibi umumi yerlerde İslam’dan bir emare görmeye tahammülü yok.

Allah’ın arzında onun ayetlerini yok sayarak yaşayan ve asıl tepki gösterilmesi gereken kendileri olan bu tiplemeler son dönemde iyice şirazeden çıktı.

Olayın geçtiği otobüsteki kendini bilmez kadın, önündeki çarşaflı kadın yolcuya; “Nerelisin sen, burası Türkiye, burada böyle yaşanmıyor, peçeni al git Arabistan’a” şeklinde skandal sözlerle tacizde bulundu. 

Çirkin saldırıya kayıtsız kalmayan diğer yolcular ise “Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa var. Terbiyesizlik yapma, kim peçesini alıp gidecek? Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti’nde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı, gidin Yunanistan’da yaşayın” sözleriyle tepki gösterdi.

 Zulme sessiz kalmayan bir diğer yolcu da; “Sesini kes otur terbiyesizlik yapma. Polis çağırttırma bize burada. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ülkede. Sen ne yaptın? Benim de annemin başı kapalı. Ne anlatıyorsun” şeklinde tepki gösterdi.

Saldırdığı kadının sessiz kalması üzerine çirkefleşen ve ileri giden haddini bilmez kadın, diğer yolcuların kendisine tepki vermesi üzerine sus pus oldu, tek bir kelime dahi edemedi. 

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir olay Bursa’da bir otobüste yaşanmıştı. Çarşaf için “tiksiniyorum” diyen kadına diğer yolcular tepki gösterince saldırgan, geri adım atıp özür dilemişti. 

GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli’de yaşanan talihsiz olayın görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, kimliği tespit edilen şüpheli M.D.G’yi (52) gözaltına aldı.

VALİ YAVUZ’DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Vali Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız.” dedi.

Çarşaf düşmanlığı bu kez Kocaeli'de halk otobüsünde!

Kaynak: Mira Haber