“Büyüyünce ne olacaksın?”: Yeni Türkiye’nin kızlarından cevap var!

Emine Erdoğan, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki kız çocuklarının hayallerini ve hedeflerini anlatan bir anekdot paylaştı. Erdoğan, “Bugün gururla ifade ediyorum ki kız çocuklarımızın, ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ sorusuna, ‘Mucit, astronot, uçak tasarımcısı, yazılım mühendisi’ cevaplarını verdiği bir Türkiye var.” dedi.

Erdoğan’ın sözleri, Türkiye’de son yıllarda artan kadın girişimciliği ve kadınların STEM alanlarında (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) artan ilgisine dikkat çekiyor. 

Emine Erdoğan, bu gelişmenin arkasında yatan en önemli etkenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayata geçirdiği kadın odaklı politikalar olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Kızlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Onların, hayallerini gerçekleştirmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözlerine, “%99’u Müslüman bir ülkede, İslami değerler, başörtüsü için mücadele eden ideoloji nerede kaldı?” tepkisi geldi.  Özellikle kız çocuklarının Türk toplum ve değerlerine göre aile içi bağları kuvvetlendirmek amacıyla annelik vasfının kuvvetlendirilmesi, Osmanlı’nın torunları olarak eğitim görmesi gerekirken bu Batı özentiliği neden dedirtti.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Ukrayna’daki Baykar fabrikası Rusya için meşru hedef!
Sonraki İskoçya: Tarih, ateşkes istemeyenleri affetmeyecektir!

Bir Cevap Yazın