bursa-dan-gazze-ye-uzanan-sehadet-oykusu-02

Bursa’dan Gazze’ye uzanan şehadet öyküsü

Uludağ Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürüten aynı zamanda da Bursa’da faaliyet gösteren uluslararası insani yardım derneği Osmangazi Geçlik Hareketi Kardeşder’in Filistin yardım faaliyetlerini koordine eden Filistinli Mohammed Abd Elhade Nassar (38), Siyonist İsrail’in saldırısında babası ve kardeşi ile birlikte şehid edildi.

Akademik kariyerine rağmen mazlum Filistin halkı için yardım çalışmalarında bizzat yer alan Mohammed Abd Elhade Nassar, Osmangazi Geçlik Hareketi Kardeşder’in Filistin’deki yardım faaliyetlerini koordine ediyordu.

bursa-dan-gazze-ye-uzanan-sehadet-oykusu-01

Öte yandan, Muhammed Nassar, Sosyal Kalkınma Bakanlığı’nda İnceleme ve İstatistikler Dairesi Başkanlığı görevinin yanısıra Bursa’da doktora çalışması yürütüyordu. Kayıtlı olduğu Uludağ Üniversitesi’ndeki doktora tezi, Gazze Hükümeti ve Türkiye Hükümeti’ndeki işleyiş mekanizmalarını karşılaştıran bir çalışmaydı.

bursa-dan-gazze-ye-uzanan-sehadet-oykusu-01

Muhammed Nasar hakkında Osmangazi Gençlik Hareketi Kardeşder Başkanı Berkan Elverir şunları ifade etti:

“Savaşın başlamasından hemen önce ülkesine geri dönmüştü. Muhammed Nasar, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek ile meşguldü. İsrail bombardımanlarının başlamasından sonra, Muhammed Nasar tüm vaktini mazlum halkın yaralarını sarmak için harcadı, herkes tarafından sevilen ve takdir edilen bir şahsiyetti.

Muhammed Nasar, altı kız çocuğu babasıydı ve ailesinin tek geçim kaynağı idi. Buna rağmen Filistin halkına yardımdan ve canını hiçe saymaktan geri durmadı. Türkiye’de yerleşme imkanına sahip olmasına rağmen vatanında kalarak mazlum Filistin halkına yardım etmeyi tercih etti.” 

bursa-dan-gazze-ye-uzanan-sehadet-oykusu-01

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Muhammed Nassar’ın şehadet haberini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Uludağ Üniversitesi tarafından paylaşılan taziye mesajında, “İsrail güçlerinin Gazze’de sürdürdüğü saldırılar sonucunda doktora öğrencimiz Mohammed Abd Elhade Nassar, kardeşi ve babasının şehit olduklarını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrencimiz ve ailesi nezdinde alçakça saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm dünya ülkelerini bu zulme bir son vermesi konusunda girişimlerini sürdürmesi için bir kez daha göreve davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

bursa-dan-gazze-ye-uzanan-sehadet-oykusu-01

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Gazze’de insanlık dramı son 24 saatte 165 şehit. Dur diyecek yok mu?
Sonraki “2 yıl hapis cezası alan kişi 5 ay yatacak”

Bir Cevap Yazın