İçeriğe geç
7 Ekim 2026 | 26 Rebiülahir 1448 Çarşamba 09:41
Irak

Bağdat, Türkiye sınırından Irak’a çekilen teröristlerden rahatsız!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:25 1 dk okuma 49 okunma
Bağdat, Türkiye sınırından Irak’a çekilen teröristlerden rahatsız!

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi, Pazar günü yaptığı açıklamada PKK militanlarının Türkiye’den Irak topraklarına çekilmesinin ülkenin ulusal güvenliğini ciddi biçimde tehdit ettiğini ve Irak’ı yeni bir bölgesel çatışmanın içine sürükleme riski taşıdığını bildirdi.

Komite üyesi Muhtar el-Musavi, parlamentonun hükümete bu gelişme hakkında resmî bilgilendirme yapılıp yapılmadığını ve söz konusu hareketliliğin etkilerini sınırlamak için hangi tedbirlerin alındığını sormak üzere soru yönelteceğini söyledi.

Bu uyarı, PKK’nın tutuklu elebaşısı Abdullah Öcalan’ın onayıyla tüm teröristleri Türkiye sınırından çekip Kuzey Irak’taki Medya Savunma Alanı olarak adlandırılan bölgeye kaydırdığını duyurmasının hemen ardından geldi. PKK sözcüsü Sabri Ok, bu adımın “barış sürecinde çatışmaların önlenmesi” amacıyla atıldığını ileri sürdü.

PKK’nın uzun yıllardır Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağları’nda varlık göstermesi, Ankara ile Bağdat arasında sürekli bir gerilim konusu oldu. Türkiye, örgüte yönelik sınır ötesi operasyonlarını sürdürdü; ayrıca TBMM, geçtiğimiz haftalarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’deki askerî operasyon yetkisini üç yıl daha uzattı.

Kaynak: Mira Haber, ajanslar 

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.