20:34 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

BAE’de yeni Devlet Başkanı seçildi

Federal Yüksek Konseyi (FYK), (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri  Şeyh Muhammed bin Raşid Al-Mektum başkanlığındaki Abu Dabi'deki Müşrif Sarayı'nda, oybirliğiyle  Abu Dabi 'ı  Devlet Başkanı olarak seçti.

 Toplantıya Şeyh Al Nahyan, Şarika Hükümdarı ve BAE Yüksek Konseyi Üyesi Dr. Şeyh Sultan bin Muhammed el-Kasimi, Acman Hükümdarı ve BAE Yüksek Konseyi Üyesi Dr. Şeyh Humeyd bin Raşid el Numani, Fuceyra Hükümdarı ve BAE Yüksek Konseyi Üyesi Şeyh Hamad bin Muhammed eş Şarki, Ummül-Kayveyn Hükümdarı ve BAE Yüksek Konseyi Üyesi Şeyh Saud bin Raşid el Mualla ve Resü'l-Hayme Hükümdarı ve BAE Yüksek Konseyi Üyesi Şeyh Saud bin Sagr el Kasımi katıldı.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al-Mektum hesabından ,   tüm ülkenin şan, şeref, ve yolunda ilerlemek adına Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'a biat ğini öyledi.

Devlet Konseyi tarafından yapılan açıklamada, BAE Anayasası'nın 51. maddesine göre Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın oy birliği ile göreve seçildiği ve merhum Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'ın yerini aldığı kaydedildi.

FYK üyeleri, BAE'nin merhum Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan tarafından oluşturulan değerlere ve ilkelere bağlı olduğunu bildirdi.

FKY, BAE halkının Zayed ve ülkenin kurucuları tarafından istendiği gibi kalacağına olan tam güvenini dile getirerek, Yüce 'tan Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'a başarı bahşetmesini, ülkesine ve BAE halkına hizmet etmedeki adımlarını yönlendirmesi için dua ettiklerini aktardı.Öte yandan, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan kendisine duyulan güven için başta FKY üyeleri olmak üzere tüm liderlere olan minnettarlığını ifade ederek, Yüce Allah'a kendisine yardım etmesi ve bu büyük emanetin sorumluluğunu üstlenerek BAE halkına hizmet etmek için dua ettiğini söyledi.