Avrupa’daki stadyumlara IŞİD alarmı!

IŞİD örgütü büyük futbol statlarının listesiyle birlikte ‘Hepsini Öldürün’ yazılı bir görsel yayınladı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları öncesinde önemli statlara saldırı çağrısında bulundu.

Örgüt, fiili medya organı Al-Azaim Foundation aracılığıyla yayınladığı bir gönderide Londra’daki Emirates Stadyumu, Paris’teki Parc de Prince ve Madrid’deki Santiago Bernabéu ile Metropolitano arenalarını hedef olarak gösterdi. Görselde, elinde ateşli silah tutan siyah giyimli bir adamla birlikte “Hepsini Öldürün” ifadesi yer alıyor.

Spor karşılaşmaları ve mekanları daha önce de IŞİD, destekçileri ve diğer aşırılık yanlısı örgütler tarafından hedef alınmış olsa da, örgüt saldırılarını önceden haber vermesiyle tanınmıyor, bunun yerine büyük kamusal mekanlara ve etkinliklere sürpriz bir şekilde saldırmayı tercih ediyor.

PSG’nin stadında güvenlik önlemleri artırıldı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, IŞİD’in tehdidinin ardından Paris Saint-Germain ile Barselona arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında güvenliğin “önemli ölçüde güçlendirileceğini” söyledi.

Darmanin, grubun sadece PSG’nin Parc des Princes’te Barcelona ile oynayacağı ilk maç için değil, salı ve çarşamba günkü tüm çeyrek final maçları için tehditte bulunduğunu söyledi.

Darmanin gazetecilere verdiği demeçte, “Bu sabah çok erken konuştuğum polis, güvenlik önlemlerini önemli ölçüde güçlendirdi.” dedi.

IŞİD daha önce de bireysel destekçileri ya da küçük gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırıları üstlenmişti.

Bu faillerden bazıları örgütle yakın temas halinde olmuş, hatta örgütün Irak ve Suriye’deki operasyonlarına katılmış olsa da, çoğunun uzaktan radikalleşmiş olması ya da sadece örgütün propagandasından ilham almış olması ihtimali daha yüksek bulunuyor.

Moskova yakınlarındaki Crocus konser salonuna düzenlenen ve 144 kişinin ölümüne neden olan son saldırı, örgütün Orta Asya’daki kolu olan IŞİD-Horasan tarafından üstlenildi. Bu saldırı IŞİD tarihindeki en fazla can kaybının yaşandığı saldırılardan biri oldu.

Ancak Rus hükümeti, saldırı konusunda önceden uyarıldığı iddialarından uzaklaşmak için suçu Ukrayna, ABD ve İngiltere’nin üzerine atmaya çalıştı.

İlginizi Çekebilir

Von der Leyen’e protesto şoku: Savaş suçlususun!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail’e verdiği destekten dolayı bir protestocunun …

Kılıçla insanların arasına daldı; 13 yaşındaki çocuğu öldürdü!

Londra’da elinde kılıç olan bir saldırgan polise ve insanlara saldırdı, 13 yaşındaki bir çocuk öldü  …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir