Almanya’da ‘İsrail düşmanlığına’ vatandaşlık engeli

Almanya’da yapılan vatandaşlık testi, İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili soruları da içerecek.

Spiegel dergisinin haberine göre, İçişleri Bakanlığı Alman vatandaşlığına geçiş için yapılan testte yer alabilecek soru listesini güncelledi.

YAHUDİ DÜŞMANI OLANLAR ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇEMEYECEK

Listeye, İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili yeni soruların eklendiği aktarılan haberde, Bakanlığın bu soru listesini bir yönetmelikle zorunlu hale getirmeyi planladığı ve böylelikle Yahudi düşmanı olanların Alman vatandaşlığına geçmesini engellemeyi hedeflediği kaydedildi.

İsrail’in Filistin’de yürüttüğü soykırım savaşını görmezden gelen Almanya, vatandaşlık soru listesine, Yahudi ibadethanelerine ne denildiği, İsrail devletinin ne zaman kurulduğu, Almanya’nın İsrail’e karşı özel sorumluluğunun sebebi, Holokost’u inkar edenlerin ülkede ne kadar ceza alacağı, Almanya’da yaşayan Yahudilerin en fazla hangi ülkelerden geldiği, Almanya’daki Yahudi Makkabi spor kulüplerine kimin üye olacağı, Almanya’da hangi şehirlerin en büyük Yahudi nüfusa sahip olduğu, İsrail’in hangi hukuki temel üzerine kurulduğu ve antisemitist davranışın ne olduğu gibi soruları ekledi.

“BURADA ÇOK NET BİR KIRMIZI ÇİZGİ ÇİZDİK”

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yenilenmiş soru listesini önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, “Değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz. Burada çok net bir kırmızı çizgi çizdik.” ifadesini kullandı.

Antisemitizm, ırkçılık ve diğer insanları aşağılama biçimlerinin Alman vatandaşlığına geçişte engel teşkil ettiğini belirten Feaser, işgalci İsrail’in bombardımana, katliama, açlığa mahkum ettiği Gazze halkının var olma hakkını yok saydı.  

 

Almanya’nın Holokost’tan dolayı İsrail’i ve Yahudileri koruma konusunda özel sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Faeser, “Bu sorumluluk bugünkü kimliğimizin bir parçasıdır.” dedi.

Faeser, Alman olmak isteyen herkesin bunun ne anlama geldiğini bilmesi ve Almanya’nın sorumluluğunu kabul etmesi gerektiği ifade ederek, bugün soykırımcı İsrail’in yanında olan Almanya’nın, bedeli çok ağır olacak bir insanlık suçunun faturasını gelecek nesillere miras bıraktığını ortaya koyuyor.

Alman vatandaşlığına geçmenin ön koşulları arasında, vatandaşlık testinden başarıyla geçmek de bulunuyor. Testte, Almanya’nın hukuk ve toplumsal düzeninin yanı sıra ülkedeki yaşam şartlarına ilişkin sorular yer alıyor. Sınavda, 300’ün üzerinde sorunun bulunduğu listeden 33 soru soruluyor. Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişinin, 17 soruyu doğru cevaplaması gerekiyor.

27 HAZİRAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Öte yandan, Almanya’da çifte vatandaşlığı kolaylaştıracak “Vatandaşlık Yasası’nın Modernizasyonu Yasası” 27 Haziran’da yürürlüğe girecek.

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir