airbus hidrojenle calisan sifir emisyonlu yolcu ucaginin 2035 te havada olmasini hedefliyor 01
airbus hidrojenle calisan sifir emisyonlu yolcu ucaginin 2035 te havada olmasini hedefliyor 01

Airbus, hidrojenle çalışan sıfır emisyonlu yolcu uçağının 2035’te havada olmasını hedefliyor

Airbus 2035 yılında hayata geçmek üzere sıfır emisyona sahip olacak hidrojenle çalışan uçaklar üretme planını duyurdu.

Dünyanın ilk sıfır emisyonlu yolcu uçağı olacak bu girişimle ilgili duyuru yapan Avrupalı havacılık şirketi, sıfır emisyonlu bir uçak yapma hedeflerinde elektrik gibi farklı enerji kaynaklarının da kullanılabileceğini ancak hidrojenin ana enerji kaynağı olarak tercih edileceğini açıkladı.

Airbus CEO’su Guillaume Faury yaptığı yazılı açıklamada “Bu tarihi bir an bizim ve ticari havacılık için. Sektörün tarihinde yaşayacağı en önemli değişim sürecinde öncü rol oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk konsept olarak 120 ila 200 arası yolcuyu 3 bin 700 km mesafe taşıyacak bir uçak üretmek için çalıştıklarını belirten şirket, Var olan gaz türbin motorlarının kullanılacağını ancak motorun modifiye edilerek hidrojenle çalışmasının sağlanacağı iddia edildi.

İkinci konsept ise ‘turboprop’ adı verilen bir dizayn olacak ve bunun da 100 kadar yolcuyu bin 850 km mesafeye taşıyabilmesi hedeflenecek.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …