afganistan islam emirligi bize gecis izni verilsin kudus u fethedelim 01
afganistan islam emirligi bize gecis izni verilsin kudus u fethedelim 01

Taliban: Siyonist rejimin hak ihlallerinin sonucudur

Afganistan İslam Emirliği yöneticileri “Aksa Tufanı” operasyonuna ilişkin açıklamada bulndu.

Hamas’ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, siyonistlere karşı, “Aksa Tufanı” isimli bir operasyon başlatmıştı. Filistin direniş güçleri, Gazze sınırındaki siyonist yerleşimlerine sızdı. Siyonist rejim savaş durumuna geçmişti. 

Taliban’ın resmi açıklaması

Afganistan Dışişleri Bakanlığı’nın Gazze Şeridi’nde meydana gelen olaylarla ilgili açıklaması:

“Afganistan İslam Emirliği Gazze Şeridi’ndeki son olayları dikkatle takip etmekte ve bu tür olayların meydana Gelmesinin İsrailli Siyonistlerin mazlum Filistin halkının haklarını ihlal etmesi ve defalarca (kutsallarına) hakaret etmesinin bir sonucu olarak değerlendirmektedir. Filistin halkının ülkelerinin özgürlük ve bağımsızlığını savunmasını ve işgale karşı direnişlerini de onlar için meşru bir hak olarak görmektedir.

Afganistan İslam Emirliği, Filistin halkının ülkenin bağımsızlığını savunma konusunda meşru, tarihi ve hukuki bir hakkı olduğunu ve tarihi topraklarında bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına olan desteğini teyit ediyor ve İslam ülkelerine ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na, uluslararası topluma, özellikle de bölgede açık nüfuza sahip ülkelere İsrail’in masum Filistin halkına yönelik saldırganlığına karşı durmaları ve Filistin sorununun Filistinlilere meşru haklar tanınması temelinde çözümü için işbirliği yapmaları adına çağrıda bulunuyor.”

Öncesi İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor: 198 Filistinli hayatını kaybetti
Sonraki İdlib’i kana bulayan Esed rejimi onlarca sivili katletti