abd nin teror orgutu antifa video 01
abd nin teror orgutu antifa video 01

ABD’nin Terör Örgütü: ANTIFA YPG İLİŞKİSİ [VİDEO]

Son yıllarda Antifa’yı aktif olarak, askeri eğitim alırken ve savaşırken gördüğümüz ilk alan Suriye idi. YPG/YPJ International, YPG/PKK’nın Avrupa yapılanmaları ve sosyal medya üzerinden örgütlenen ve savaşın bir parçası haline getirilmek istenilen uluslararası sol örgütler, Suriye’de YPG/PKK aracılığıyla askeri eğitim, örgütlenme ve savaş sahasında bulunma fırsatı yakaladı. Bu yapıların başını çekenlerden biri şüphesiz Antifa idi.

Antifa, diğer “radikal sol” yapılanmalar gibi, yalnızca eğitim almakla kalmamış aktif olarak YPG/PKK’nın bir aparatı haline gelerek, YPG/YPJ International’ın bir parçası olmuş, Türkiye’ye karşı da savaşmıştır. Zeytin Dalı Harekatı süresince birçok ülkeden YPG International üyesi TSK tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

Antifa hareketinin YPG/YPJ International içerisindeki ağırlığı bilinmese de hareketin etkin yapılanmalardan biri olduğu ifade edilebilir. Ancak nicelik olarak sembolik sayılardan öte olduğunu düşünmek güçtür. YPG/YPJ International, hala Suriye içerisinde faaliyet göstermektedir. Antifa’nın mevcut Suriye varlığına ilişkin ise herhangi bir veri bulunmamaktadır. YPG/YPJ International Twitter hesabı üzerinden Minneapolis’te George Floyd’un öldürülmesi ile başlayan eylemler için dayanışma açıklamasında bulunmuştur.

Kaynak : Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …

Img 20240507 071101

İsrail ateşkes değil, kan istiyor!

Hamas’ın ateşkes açıklamasının ardından Refah’a peş peşe düzenlenen terör saldırıları, İsrail’in uzlaşma değil kan dökmek …