18:12 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışan Decathlon’a tepki yağdı

Fransız spor ürünleri zinciri Decathlon’un LGBT’ye destek veren açıklamaları tepkiyle karşılandı.

Birçok farklı markanın spor ekipmanlarının bir arada bulunduğu uluslararası mağaza olan Decathlon’un, ”Decathlon’da her renge yer var! Cınsel kimlik ve yönelimden bağımsız olarak, herkes için eşit bir çalışma ortamında, çeşitlilik ve kapsayıcılığı destekliyoruz” şeklindeki mesajı tepki çekti.

Mesaja tepki çeken vatandaşlar sosyal medyada #DecathlonBoykot tagı ile kampanya başlattı.

İşte tepkilerden bazıları;

Sosyal medya kullanıcılarından biri eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışan Decathlon mağazasına ” Adım adım dünyayı cinsiyetsiz bir topluma, oradan da cinsiyetlerin karmakarışık olduğu, her türlü cinsel sapkınlığın normal görüldüğü bir anlayışa doğru götürüyorlar.” diyerek tepkisini gösterdi.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı, ”Sporun birleştirici gücü altında toplumun ahlakını bozup, ülkemizde LGBT+İbneliği normal bir durummuş gibi göstermenize izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Kur’an eşcinselliği kınıyor ve yasaklıyor

80- ”Lût’u da (peygamber gönderdik). Kavmine dedi ki: “Sizden önce insanlardan hiçbirinin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz?”
81- “Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir topluluksunuz.”
82-Kavminin cevabı, “Onları (Lût ve arkadaşlarını) memleketinizden çıkarın! Çünkü onlar fazla temizlik taslayan insanlar!” demelerinden başka bir şey olmadı.
83-Biz de onu ve karısı dışındaki aile fertlerini kurtardık. Karısı geride kalanlardan idi.
84-Ve üzerlerine dehşetli bir yağmur (taş) yağdırdık. İşte gör günahkârların sonunun ne olduğunu!

Tepkiye neden olan mesajın görseli:

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine Decathlon Türkiye bu kez de Twitter hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Tepkiler üzerine her tür ayrımcılığa karşı olduğunu ileri süren Decathlon’un cinsel kimlik ve yönelim ifadesi altında LGBTİ’ye desteğini yinelediği açıklama şöyle:

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER