ABD’den Türkiye itirafı: Savunmada bağımsız olmak istiyor, bizse müşteri arıyoruz!

Türkiye’nin savunma sanayisinde geldiği nokta hakkında yorumlarda bulunan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen, “Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70’ini üretiyor.” dedi.

Türkiye son yıllarda savunma sanayisinde attığı adımlarla dünyada etkin bir konuma geldi.

Havada, karada ve denizde üretilen milli ve yerli savunma sanayi ürünlerimiz terörle mücadelede ve savaşlarda rol oynamaya başlarken küresel çapta en yetkili kişiler de bu durumu görmezden gelemiyor.

“TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE BAĞIMSIZ OLMAK İSTİYOR”

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen Türkiye’nin savunma sanayisinde geldiği noktaya değinerek, “Türkiye, Savunma Sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor. Biz/ABD ise müşteri arıyoruz ve sistemleri satmak istiyoruz. Bu durum da çelişki oluşturuyor. Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70’ini üretiyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE SATIŞLAR KONGRE TARAFINDAN ENGELLENEBİLİYOR”

Türkiye’nin ABD’den satın almak istediği savunma sanayi ürünlerinin engellendiğini belirten Outzen, “ABD satışlarında kongre rolü var ve biraz sıkıntılı olabiliyor. Türkiye’ye satışlar kongre tarafından engellenebiliyor. Ama durum tamamen ümitsiz değil, bazı konularda hala işbirliği yürütebiliriz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Büyük Şeytandan İsrail’e yeni katliam desteği

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, katil İsrail’e verdiği koşulsuz destekten dolayı eleştirilen Joe Biden yönetiminin, …

İngiltere ve ABD’den İran’a karşı yaptırım

İngiltere, İran Devrim Muhafızları Donanması ve İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nı yaptırım listesine ekledi. ABD …