Stand With Palestinians Under Siege In Gaza Rally At Harvard University In Cambridge
Demonstrators take part in an "Emergency Rally: Stand with Palestinians Under Siege in Gaza," amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, at Harvard University in Cambridge, Massachusetts, U.S., October 14, 2023. REUTERS/Brian Snyder

ABD’de skandal çağrı: “Protestocu öğrencileri Gazze’ye yollayalım”

ABD’de devam eden öğrenci protestolarına karşı akıl almaz teklif: Hepsini Gazze’ye gönderelim!

İsrail’in Gazze üzerinde yürüttüğü soykırım savaşı tüm vahşetiyle sürerken, ABD’de üniversitelerde devam eden Gazze’ye destek eylemlerinden rahatsız olan siyasetçiden pes dedirten bir talep geldi. 

Yahudi lobisinin fonladığı Temsilciler Meclisi üyesi Andrew Ogles, üniversitelerde Filistin’e destek eylemi yapan protestoculardan suçlu bulunanların “en az 6 aylık süreliğine Gazze’ye gönderilmesini” teklif eden tasarıyı Temsilciler Meclisine sundu.

Tasarıya göre ABD’deki herhangi bir üniversitede “yasa dışı” faaliyetle suçlanan ve hüküm giyen herkes en az 6 aylığına Gazze’ye gönderilecek. 

Protestocuları, diğer öğrencileri taciz etmekle suçlayan İsrail yanlısı Ogles, öğrencilerin üniversite mezuniyet törenleri de dahil, kampüs etkinliklerini engellemek için derslere girmediğini iddia etti.

“VİZENİZE VEDA EDİN”

Temsilciler Meclisinden Randy Weber ve Jeff Duncan da X hesaplarından açıklama yaparak skandal tasarıya destek verdi.

Weber, “Hamas’ı destekleyenlerin (Gazze’de) bir gün bile dayanamayacağına bahse girerim ama onlara bu fırsatı verelim” dedi.

Duncan ise “ABD’de Hamas destekçilerinin kanunlarımızı çiğneyip gençleri ABD’den ve özgürlükten nefret ettirmesine ihtiyacımız yok. Terör örgütü adına isyan ediyorsunuz, o zaman vizenize veda edin” dedi.

ABD’de haftalardır devam eden öğrenci protestolarına polisin sert müdahalesi tepki çekiyor. Binlerce öğrenci ve öğretim üyesinin gözaltına alınmış olması, İsrail’i kızdıran eylemleri durdurmuyor. 

Öncesi Refah sınırında Mısır askerlerinden Firavun zulmü!
Sonraki Türkiye’nin açtığı hastane İsrail terör kampına dönüştü!

Bir Cevap Yazın