abd ramazan kadirov u kara listeye aldi 01
abd ramazan kadirov u kara listeye aldi 01

ABD, Ramazan Kadirov’u kara listeye aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov’un insan hakları ihlallerine karışan kişilerin yer aldığı kara listeye dahil edildiğini duyurdu.

Basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kadirov’un kara listeye dahil edilmesiyle ilgili olarak “Bu karar, Kadirov’un Çeçenistan Cumhuriyeti’nde kaba insan hakları ihlallerine karışmasıyla alakalı. ABD Dışişleri, Kadirov’un en az 10 yıl önce işkence ve yasadışı infaz da dahil çok sayıda kaba insan hakları ihlalinden sorumlu olduğuna dair güvenilir bilgilere sahip” dedi.

Pompeo, kara liste kararının Kadirov’un eşi Medni Kadirova’yı, kızları Ayşat ve Karina Kadirova’yı kapsadığını bildirdi. ABD Dışişleri tarafından alınan kararın Ramazan Kadirov ve aile bireylerinin ABD’ye girişinin yasaklanmasına anlamına geldiğini duyuran Pompeo, “ABD’yle aynı görüşte olan ülkeleri benzer önlemleri almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadirov, daha önce ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırım listesine dahil edilmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …