Gazze’de yürütülen ve binlerce sivilin hayatını kaybetmesine yol açan soykırımcı Başbakan Netanyahu, prostat kanseri tedavisi gördüğünü aylar sonra açıkladı
Başbakanlık Ofisi’nin paylaştığı bilgilere göre Netanyahu’nun Aralık 2024’te prostat büyümesi nedeniyle ameliyat geçirdiği biliniyordu. Ancak son kontrollerde bir santimetreden küçük kötü huylu bir tümör tespit edildiği ve bu durumun kamuoyundan gizlendiği ortaya çıktı. Doktor raporlarında hastalığın erken evrede olduğu ve metastaz bulunmadığı belirtilse de, teşhisin aylar öncesine dayandığı ifade ediliyor.
76 yaşındaki Gazze kasabı, yıllık sağlık raporunu iki ay gecikmeli yayımlayarak bunu İran tarafından “propaganda malzemesi yapılmaması” gerekçesiyle ertelediğini öne sürdü.
İsrail basınına yansıyan bilgilere göre Netanyahu yaklaşık iki buçuk ay boyunca radyoterapi gördü ve tedavinin kısa süre önce tamamlandığı bildirildi. Netanyahu ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Tanrı’ya şükür sağlıklıyım” diyerek kanseri “küçük bir tıbbi sorun” olarak nitelendirdi.
Mart 2024’te fıtık ameliyatı geçiren ve geçmişte benzer operasyonlar yaşayan Netanyahu’nun sağlık geçmişi oldukça kabarık. Daha önce de kalp ritim bozukluğu nedeniyle acil şekilde hastaneye kaldırılan ve kendisine kalp pili takılan Netanyahu’nun sağlık durumuna ilişkin bilgiler genellikle kamuoyuna parça parça ve gecikmeli olarak veriliyor. Son haftalarda gündeme gelen “Netanyahu öldü” iddialarıyla da birlikte bu detaylar soru işaretleri doğuruyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.