Şara, Emevi Camii’nde sabah namazına imamlık etti

Suriye’de eski rejimin yıkılışının birinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, sabah namazını Şam’ın kalbindeki Emevi Camii’nde kılarak anma gününün açılışını yaptı

Namaz sonrası cemaate seslenen Şara, konuşmasında hem ülkenin geçen yıl elde ettiği kırılma niteliğindeki dönüşüme hem de bundan sonraki sürecin yönüne dair mesajlar verdi. “Biz doğru yoldan sapmadığımız sürece hiçbir baskı, hiçbir tehdit bizi yolumuzdan çeviremez” sözleriyle birlik ve direnç vurgusu vermeye çalıştı.

Şara, kurtuluş sonrası yaptığı ilk yurt dışı temasının ayrıntılarına da değindi. Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyarette umre yaptığını, Kâbe’nin içinde namaz kılma fırsatı bulduğunu aktaran Şara, Prens Muhammed bin Selman tarafından kendisine Kâbe örtüsünden bir parça hediye edildiğini söyledi.

Bu parçanın Emevi Camii’nde sergilenmek üzere getirildiğini belirten Şara, bunun “iki kadim şehir arasındaki bağın derinleşmesi” amacıyla özellikle seçildiğini ifade etti. Eser, yıl dönümü sabahında düzenlenen törenle camiye yerleştirildi.

“Bu zaferi korumak hepimizin görevi”

Konuşmasının bir bölümünde Şam’ın kontrol altına alınması sürecinde katledilen savaşçılara da değinen Şara, onların fedakârlığının unutulmayacağını belirterek “Bu toprakları yeniden ayağa kaldırmak, özgürlüğü korumak ve geleceği inşa etmek artık bütün Suriyelilerin ortak sorumluluğudur” dedi.

Son sözlerinde ise ülke çapında yeniden yapılanma hedefinin altını çizdi:

“Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bu toprakları onaracak ve güçlü bir ülke kuracağız. Adaletin ve güvenliğin hâkim olduğu bir Suriye için çalışmaya devam edeceğiz.”

Birinci yıl dönümü vesilesiyle sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklar hareketlendi. Ülkenin farklı kentlerinden gelen on binlerce kişi, kutlamaların yapıldığı meydanlarda toplandı.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın