Terörist Ben Gvir aktivistleri kendi karakteriyle etiketledi

İsrail Güvenlik Siyonist Bakanı Ben Gvir, Sumud Filosu’ndan kaçırılan aktivistleri bir araya toplayarak onlara “terörist” dedi, teknelerde silah bulduklarını iddia etti, hakaretler yağdırıp tehdit etti

Görüntülerde, Ben Gvir’in aktivistleri önüne dizerek “Teröristsiniz” dediği ve teknelerde silah bulunduğu iddiasını öne sürdüğü görüldü. Bakanın sözleri, aktivistlerin üzerinde herhangi bir suç unsuru olmamasına rağmen ciddi bir tehdit ve hakaret niteliği taşıyor.

Aktivistler, bu hakaretlere karşılık korkusuzca “Free Palestine” sloganlarıyla cevap verdi. Olay, İsrail’in Gazze ablukasına karşı düzenlenen insani yardım girişiminde aktivistlerin karşılaştığı sert müdahaleyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Gözaltına alınan aktivistler, daha sonra işkence merkezi olarak bilinen Ketziot Hapishanesi’ne sevk edildi. Uluslararası insan hakları örgütleri, aktivistlerin serbest bırakılmasını talep ederek işgalci İsrail’in tutumunu eleştiriyor.

Olay, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve Filistin’e destek gösterilerinin artmasına yol açtı.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın