aa-20231117-32932381-32932378-gazzeli-yetim-art-arda-3-evde-israil-bombalarinin-hedefi-oldu

3 yaşındaki Ahmet, 3 ayrı saldırının hedefi oldu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara farklı bölgelerde üç kez yakalanan 3 yaşındaki Ahmed Şebat, bu saldırılar sonucu hem anne, baba ve kardeşlerini hem ayaklarını kaybetti.

İsrail ordusunun 42 gün önce Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı ağır bombardımanın hedefinde özellikle kuzey bölgesi vardı. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki en uç noktada yer alan Beyt Hanun kentinin sakinlerinden Şebat ailesi, İsrail’in 7 Ekim Cumartesi günü düzenlediği ilk saldırıların hedefi oldu.

SAĞ KURTULDULAR AMA AİLELERİNİ KAYBETTİLER

Söz konusu saldırıda Şebat ailesinden anne ve babanın yanı sıra bir çocuk hayatını kaybederken, 3 yaşındaki Ahmed Şebat ile 2 yaşındaki kardeşi kurtulabildi.

Ailesini kaybetme acısını yaşadıktan sonra Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde yaşayan yakınlarının yanına kardeşiyle birlikte götürülen 3 yaşındaki Ahmed, burada da İsrail’in saldırılarına maruz kalarak yaralandı.

Daha sonra Gazze Şeridi’nin Nuseyrat Mülteci Kampı’nda yer alan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) ait okulda yaşayan dayısının yanına getirilen Ahmed, burada da İsrail saldırılarından kaçamadı.

Ahmed, İsrail ordusunun UNRWA okulunu da bombalaması sonucu iki ayağını ve yanına geldiği dayısını kaybetti.

ÜÇ DEFA SALDIRIYA MARUZ KALDI

İsrail ordusunun saldırılarına üç kez maruz kalan Ahmed, şu anda Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah bölgesindeki Aksa Şehitleri Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Ahmed’in hareketli güçlü bir çocuk olduğunu ancak yaşadığı bu süreçten çok olumsuz etkilendiğini belirten dayı Ebu Amşan, maruz kaldığı acılardan sonra çok farklı bir çocuğa dönüştüğünü, bu nedenle Ahmed için herkesten destek istediklerini sözlerine ekledi.

Bir Cevap Yazın