california kiyilarini yuzlerce tuhaf mavi canli kapladi 1681153881 2961
california kiyilarini yuzlerce tuhaf mavi canli kapladi 1681153881 2961

Yüzlerce velella California sahillerini istila etti

Binlerce küçük dokunaçlı denizanası benzeri mavi canlının ABD’de Orange County kıyıları da dahil olmak üzere California’nın kıyı şeridine vurduğu bildirildi.

Bir ekolojik tur acentesi olan Dana Wharf Whale Watching, suda genellikle rüzgar yelkencileri diye bilinen organizmalardan “yüzlercesini” gördüğünü söyledi.

California’daki Point Reyes National Seashore milli parkına göre, bilimsel olarak Velella velella diye bilinen bu canlılar denizanalarının kuzenleri. Bunlar; denizanası ve mercanların da ait olduğu Cnidaria (Knidliler) adı verilen hayvan grubuna ait.

Milli parkın geçen hafta Facebook’ta paylaştığı bir gönderiye göre Velella, rüzgarı yakalamak için düz, oval gövdesi üzerinde dik duran yarı saydam bir “yelken” kullanarak açık okyanusta yüzen bir polip topluluğu.

Bilim insanları, bu organizmaların ilkbahar ve yaz başlarında güçlü rüzgarların onları karaya itmesiyle sahillere vurduğunu söylüyor.

Vücutlarına bağlı yelken, bu canlıların rüzgara kapılıp su yüzeyinde savrulmalarına yardımcı oluyor. Milli park, bu nedenle söz konusu canlılara halk arasında “rüzgar yelkencileri” dendiğini belirtiyor.

Bu canlıların ayrıca insanları sokmayan ama yemek için hayvansal plankton ya da balık yumurtalarını toplamak için kullandıkları dokunaçları da var.

İlginizi Çekebilir

ABD’li senatörden öğrenci protestolarına tam destek

Bağımsız Senatör Bernie Sanders, ABD genelinde üniversitelerde yayılan Gazze’ye destek eylemlerini düzenleyen öğrencilere destek açıklaması …

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …