van golu nde batan tekne 107 metre derinlikte bulundu 03
van golu nde batan tekne 107 metre derinlikte bulundu 03

Van Gölü’nde batan tekne 107 metre derinlikte bulundu

Van Gölü’nde mültecileri taşıyan ve batan teknenin yer tespiti yapıldı. Teknenin 107 metre derinlikte olduğu açıklandı.

Van Gölü’nde göçmenleri taşıyan ve batan teknenin yeri bulundu. 60’tan fazla mültecinin içinde olduğu tahmin edilen teknenin battığı nokta bugün yapılan çalışmalar sonucu tespit edildi. Teknenin 107 metre derinliğinde bulunduğu belirtildi. Van Valiliği, tespit edilen alanda teknenin su yüzeyine çıkarılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Gevaş’a bağlı Altınsaç mahallesinde tekneyle 27 Haziran’da Göle açılan Sedat ve Medeni Akbaş’tan uzun süre haber alınamadı bunun üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

11 gündür havadan, karadan, ve göl yüzeyinden su altından sürdürülen arama tarama çalışmalarını Jandarma Asayiş Bot timlerinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen 6 kişilik Sualtı Arama timi katıldı, buna istinaden Deniz Kuvvetleri’nden gelen ekip de ‘Yatay Sonar’ ve ‘ROW’ cihazlarıyla geminin yerini tespit etmek için çalışma yürütüyordu. Çalışmalar sırasında 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …