usame bin ladini olduren asker gozaltina alindi 1693121093 6773
usame bin ladini olduren asker gozaltina alindi 1693121093 6773

Usame Bin Ladin’i öldüren asker ABD’de gözaltına alındı

2010’da Pakistan’daki evinde katledilen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i öldüren askerlerden olan Robert J. O’neill, Teksas’ta gözaltına alındı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’e 2 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen saldırıya katılan ve Bin Ladin’i öldüren kurşunu kendisinin sıktığını söyleyen 47 yaşındaki eski donanma askeri Robert J. O’neill, Çarşamba günü Teksas’ta gözaltına alındı.

Birçok Amerikan askeri gibi suç dosyası kabarık olan O’neill’ın, fiziksel yaralama ve kamuya açık alanda sarhoşluk suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

El Kaide liderini öldüren özel asker timi Seal Team Six bünyesinde yer alan ve Bin Ladin’i öldüren isim olarak bilinen O’neill’ın 3500 dolar kefalet ödediği ve serbest bırakıldığı açıklandı.

O’neill’ın tam olarak ne yaptığı ise detaylı olarak açıklanmadı.

Haberde, eski askerin sicilinin kabarık olduğu da açıklandı. O’neill en son 2016’da alkollü araç kullanmaktan gözaltına alınmıştı.

İlginizi Çekebilir

Bir ülke daha Filistin’i tanıma kararını duyurdu

Bahamalar, Filistin’i resmen devlet olarak tanımaya karar verdiğini açıkladı. Bahamalar, Filistin’i resmen devlet olarak tanımaya …

Pentagon duyurdu! Liman inşaatı bitti

Pentagon, insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline deniz üstüne kurulacağını açıkladığı geçici liman inşaatının …