elestirilerin odagi haline gelmisti twitter tartismali skandala son verdi 1682075785 8049
elestirilerin odagi haline gelmisti twitter tartismali skandala son verdi 1682075785 8049

Twitter, etiket krizinde geri adım attı!

Eleştirilerden başını kaldıramayan ABD’li sosyal medya şirketi Twitter, geri adım atmak zorunda kaldı. Hesaplar üzerinde bulunan “hükümet tarafından finanse ediliyor” etiketini kaldırdı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter yine bir skandal ile gündeme gelmişti. Twitter, dünya çapında ünlü radyo kanallarından biri olan NPR’nin (National Public Radio) hesabında “hükümet tarafından finanse ediliyor” etiketini eklemişti. Radyo kanalı, Twitter’ın bu hareketini eleştirmişti.

ETİKET SKANDALI TWİTTER’I TERK ETTİRMİŞTİ

Kısa bir süre sonra büyüyen etiket skandalı Elon Musk’ı birçok kez açıklama yapmaya zorlamıştı. “Hükümet tarafından finanse ediliyor” etiketi eklenen NPR ise Twitter’ı terk edeceklerini belirterek bundan sonra Twitter’ı kullanmayacaklarını belirtmişti.

Tartışmaların giderek büyüdüğü konuda mağdur olan sadece NPR değildi; bunun yanında Rus ve Çin merkezli birçok ünlü hesaba aynı etiket eklenmişti.

Gelen eleştirilerden sonra geri adım atmak zorunda kalan Twitter, “hükümet tarafından finanse edilen hesap veya hükümet bağlantılı” etiketini kaldırdı.

420 BİN HESABIN MAVİ TİK ROZETİNİ KALDIRDI

Twitter sadece etiketleri kaldırmakla yetinmedi, uzun zamandır sözünü ettiği mavi tikleri de kaldırdı. Twitter, eski yöntemle onaylanmış 420 bin hesabın mavi tik rozetini kaldırdı. Bununla birlikte mavi tik rozetini yeniden almak isteyenler, zorunlu olarak Twitter Blue abonesi olacak. Bunun dışında hiçbir şekilde artık ücretsiz mavi tik alınamayacak.