sehitlerin_kani_kurumadan_milyonlari_alacaklar_dem_partiye_dev_yardim_1705395944_4051

Terör destekçisi DEM Parti’ye hazineden 658 milyon!

22-23 Aralık ve 12 Ocak’ta Irak’ın kuzeyinde PKK tarafından katledilen askerlerin kanı henüz kurumadan terör örgütünün siyasi kolu DEM Partisi’nin Hazine’den 658 milyon TL yardım alacağı haberi gündemi sarstı.

Türkiye son günlerde Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgelerinden gelen acı haberlerle sarsılıyor. Türkiye henüz peş peşe gelen acı haberlerin şokunu atlatamadan terör örgütünün siyasi kolu DEM Parti ile ilgili tepki çeken bir haber geldi. DEM Parti‘nin Ocak ayı içerisinde Hazine’den milyonlarca lira yardım alacağı öğrenildi.

PARTİLERE HAZİNE YARDIMI

Türk halkı şehitlerine üzülürken diğer taraftan ise terör örgütünün siyasi kanadına Türkiye Hazinesi’nden yardım yapılacak olması tepki çekiyor. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, 14 Mayıs‘ta gerçekleşen genel seçimlerde yüzde 7 barajını aşarak TBMM’ye giren partilere mali yardım yapılacak. Genel seçim sonuçlarına göre Hazine yardımı almaya hak kazanan partiler AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve DEM Parti olarak belirlendi.

AK Parti 1 milyar 329 milyon lira, CHP 946 milyon lira, MHP 376 milyon lira, İyi Parti 361 milyon lira yardım alacak.

DEM PARTİ’YE 658 MİLYONLUK YARDIM

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye yapılacak Hazine yardımına bloke konulması kararını kaldırmasının ardından isim değiştirerek DEM Parti adına alan terör destekçisi partide henüz katledilen askerlerin kanı kurumadan Türk halkının vergilerinden milyonlarca lira yardım alacak. Terörle arasına mesafe koyamayan DEM Parti Hazine’den 329 milyon liralık mali yardımı aldı. Ancak bu yıl yerel seçimlerin yapılacak olması nedeniyle partilere yapılacak yardım 2 kat olarak ödenecek. DEM Parti Ocak ayı içerisinde bir 329 milyon liralık yardım daha alarak toplamda Hazine’den 658 milyon almış olacak.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Terör örgütünün siyasi kanadı olarak hareket eden, Türkiye‘de bölücü siyasetine her daim devam eden DEM Parti‘ye Hazine’den milyonlar verilmesi Türk halkı tarafından tepkilere neden oluyor. Terör destekçilerine 658 milyonluk yardım yapılmasına vatandaşlar sosyal medya üzerinden yoğun tepkiler gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir