suud ailesinin hapsettigi meshur islam davetcisi cok gecmeden vefat etti 03
suud ailesinin hapsettigi meshur islam davetcisi cok gecmeden vefat etti 03

Suud ailesinin hapsettiği meşhur İslam davetçisi bir kaç gün sonra vefat etti

Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde meşhur İslam alimi ve davetçisi Bedir el Mişari’yi hapis cezası ile cezalandırdı.

Arabistan haber kaynaklarına göre, Bedir el Mişari bir videosunda Suud rejimini eleştirerek “Buradan Allah’ın mübarek kıldığı bu beldenin, Haremeyn yönetimine sesleniyorum, Allah’tan korkun” şeklinde söylemesi üzerine tutuklandığı belirtildi.

Mişari’nin bu paylaşımı üzerine hocası Şeyh Salih El Fevza Meşari’nin açıkça yönetimi eleştirmesinin yanlış olduğunu, bunu daha uygun bir uslüb ile dile getirebileceğini söyledi.

Suud halkının tutuklamaya dair kafalarındaki sorular yanıtlanmamışken Mişari’nin hapiste öldüğü haberi sosyal medyada yayıldı.

Suud rejimi, yönetimini eleştiren her alimi tutuklanması ile biliniyor. Son tutuklaması İslam davetçisi Bedir el Mişari oldu. Mişari Riyad’da imamlık görevini devam ettiriyordu.

Muhammed bin Suud Üniversitesi Şeriat Fakültesi’nden mezun olan 49 yaşındaki Mişari doktarasını Lübnan Beyrut Üniversitesi’nde tamamladı. 

Prens Selman hapsettiği alimlere işkence ediyor

Haber kaynakları, Suud Prensi Selman yönetiminin hiçbir alime hiçbir şekilde yönetimi eleştirmesine izin vermeyerek tutuklattığını bildirdi. Ayrıca hapishane şartlarının yaşanılamaz olduğu, tutuklu alimlere yapılan işkencelerinde arttığı belirtildi.

Kaynaklar, Suudi rejimin, yönetimini yalnızca eleştiren alimleri değil düzenli olarak rejimi övmeyen alim ve imamları tutuklayarak mahkum ettiğini de ekledi.

Kaynak: Mira Haber