suriye kurtulus hukumeti uc ayda 71 bin kimlik karti dagitti 01
suriye kurtulus hukumeti uc ayda 71 bin kimlik karti dagitti 01

Suriye Kurtuluş Hükümeti üç ayda 71 bin kimlik kartı dağıttı

Suriye’de muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelerde yaşayan insanların yaşamlarını kolaylaştırmak ve idare ile ilgili yaşadıkları sorunları aşmak amacıyla Suriye Kurtuluş Hükümeti tarafından yeni kimlik kartları dağıtılıyor.

Suriye’nin kuzeyini kontrol eden Suriye Kurtuluş Hükümeti tarafından 3 ayda 71.000 kişiye kimlik kartı çıkarıldı. Devlet dairelerinde işi olan insanların işlemlerini kolaylaştırmak ve kayıt altına almak için çalışan Kurtuluş Hükümeti kimlik çıkarma çalışmasını bölgedeki “en büyük proje” olarak tanımlıyor.

İdlib, El-Dana, Sarmada, Harem ve Kefr Tahrim olmak üzere beş bölgede yer alan on şubede çalışan görevliler halkın geçici kimlik kartlarından ziyade kalıcı kimlikle hayatını kolaylaştırmak için 15 Eylül 2022’de yeni kimlik basımına başladı.

Suriyeli yerel gazeteci Enab Baladi yetkililerin kimlik kartı başvurularında sürekli bir artış olduğuna işaret ettiğini aktardı.

Kimlik kartı çıkarma maliyeti 46 Türk Lirasıyla sınırlandırılırken, sivillere verilen kimlik kartlarının ilerleyen zamanlarda kamuda görev alan askeri personel ve ilgili bakanlıkların çalışanları için de çıkarılacak.

Yeni kimlik kartlarında yedi Suriye şehrine ait niteleyici görseller yer alırken, kartın üzerinde Suriye kelimesi ve haritası yer alıyor. Kimlik kartlarında ayrıca İngilizce ibareler yer alırken kişinin asıl ikametgâhı da yer alıyor.

Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanı’na göre önümüzdeki dönemde kimlik kartı zorunlu hale gelecek ve sakinlerin çoğu bunu almak zorunda kalacak ve rejimin kimlik kartı artık “geçerli” olmayacak.

HTŞ’nin de desteğiyle 2 Kasım 2017’de Muhammed el-Şeyh başkanlığında 11 bakanlık şeklinde teşkilatlanan Suriye Kurtuluş Hükümeti İdlib, Halep’in batı kırsalı, Lazkiye kırsalı ve Hama’nın kuzeybatısındaki El-Gab Ovası’nı yönetimi altında bulunduruyor.

Kaynak: HAKSÖZ HABER

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …