sudan ordusu hamduk a yonelik kisitlamalari kaldirdi 01
sudan ordusu hamduk a yonelik kisitlamalari kaldirdi 01

Sudan ordusu Hamduk’a yönelik kısıtlamaları kaldırdı

Sudan’ın devrik Başbakanı Abdullah Hamduk’un ofisi tarafından Reuters’a yapılan açıklamaya göre, Sudan ordusu bugün Hamduk’un hareketlerine yönelik kısıtlamaları kaldırdı ve evinin önünde konuşlanan güvenlik güçlerini geri çekti.

Bugün birkaç saat önce, Hamduk’un hükümet başkanlığına geri dönmesi ve ordunun geçen ay iktidarı ele geçirmesinden bu yana gözaltında tutulan sivil liderlerin serbest bırakılması konusunda Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile anlaşmaya vardığı açıklandı.

Sudanlı arabuluculardan biri olan Umma Partisi Lideri Fadlallah Burma Nasır, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Orgeneral Burhan, Abdullah Hamduk, siyasi güçler ve sivil toplum örgütleri arasında Hamduk’un görevine geri dönmesi ve siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda siyasi bir anlaşmaya varıldı” dedi.

Aralarında akademisyenler, gazeteciler ve politikacıların da bulunduğu bir grup Sudanlı arabulucu, anlaşmanın ana hatlarını özetleyen bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, anlaşmanın Hamduk’un başbakan olarak geri dönmesi, tüm tutukluların serbest bırakılması ve geçiş dönemini yöneten anayasal, yasal ve siyasi konsensüsün yeniden başlatılmasını içerdiği bildirildi.

Söz konusu açıklamada, “Anlaşma, şartların ve beraberindeki siyasi deklarasyonun imzalanması ardından bugün resmi olarak açıklanacak” denildi.

Öncesi Ehliyetsiz ve alkollü sürücünün çarptığı polis hayatını kaybetti
Sonraki Somali’de açlık ve susuzluktan 3 kişi yaşamını yitirdi!