images (7)

Siyonist öğretmenden Müslüman öğrencisine ‘başını keserim’ tehdidi

ABD’de bir öğretmen, sınıfa getirdiği İsrail bayrağından rahatsızlığını dile getiren 13 yaşındaki Müslüman öğrenciye hakaretler ederek başını kesmekle tehdit etti.

ABD‘nin Georgia eyaletindeki bir ortaokulda öğretmenlik yapan Benjamin Reese, sınıfa İsrail bayrağı getirdi. 51 yaşındaki öğretmen, İsrail’in Filistinliler üzerinde uyguladığı soykırımdan dolayı bayraktan duyduğu rahatsızlığı dile getiren 13 yaşındaki Müslüman öğrencisine hakaretler etti, tehditler savurdu. 

7 Aralık’ta gerçekleşen olay okuldaki polis yetkilisi tarafından görgü tanıklarının ifadeleriyle hazırlandı. Rapora göre 7. sınıf öğretmeni Reese, Müslüman öğrenciye önce ağır küfürler etti ve sonrasında da “Senin o kafanı kesmeliyim.” ifadesiyle tehditler savurdu.

Aynı anda diğer sınıfta ders veren bir başka öğretmen ise Yahudi öğretmenin öğrenciye hitaben “Yahudi bayrağıma saygısızlık ettiği için onu arabamın arkasından (bağlayarak) sürükleyip kafasını keseceğim.” dediğine şahit olduğunu aktardı.

IRKÇI BİR ŞEY SÖYLEMEMİŞ

Raporda ayrıca Reese’in olaydan sonra okul müdürü ve polis yetkilisiyle ilk karşılaştığı anda ne yaptığına yönelik bilgiler de yer alıyor. Buna göre Reese, ilk aşamada kimseyle konuşmadığı yönünde yalan beyanda bulundu. Daha sonra ise İsrail bayrağından rahatsız olduğunu söyleyen öğrencisini “antisemitik” davrandığı yönünde uyardığını fakat “ırkçı bir şey” söylemediğini savunduğu söyledi.

Yahudi öğretmenin olayı ayrıntılarıyla anlatması istendiğinde ise öfkeli davranışlar sergilediği belirtildi. Raporda öğretmenin “kapı tutucuyu tekmelediği”, polis yetkilisine “medeni haklarını kullandığını” söylediği yer aldı. Öğretmen kısa süre içinde “bir çocuğa eziyet etmek” ve “terör tehdidinde bulunmak” suçlamalarından gözaltına aldı.
Yerel medyada yer alan haberlere göre ise öğretmen Reese, 7 bin 500 dolar kefalet ödeyerek dava sonuna kadar serbest kaldı.

Öncesi 3 esirin öldürulmesi İsrail’de infiale yol açtı
Sonraki İşgalcilerin yaraladığı ve yardıma izin vermediği kameraman öldü

Bir Cevap Yazın