images (6)

3 esirin öldürulmesi İsrail’de infiale yol açtı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 3 İsrailli esiri “yanlışlıkla” öldürdüğünü duyurmasının ardından çok sayıda esir yakını, Tel Aviv’de gösteri düzenledi.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail ordusunun söz konusu olayı duyurmasının ardından çok sayıda esir ailesi ve destekçisi, Tel Aviv’deki Genelkurmay Başkanlığı binası önünde toplandı.

Göstericiler, Gazze’deki esir İsraillilerin fotoğraf ve isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle,”Tüm esirler serbest bırakılmadıkça zafer yoktur”, “Zamanları azalıyor. Onları hemen evlerine getirin” yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler ayrıca, İsrail hükümetine, tüm esirlerin serbest bırakılması için Filistinli direnişçilerle acilen yeni bir anlaşma yapması çağrısında bulundu.

Batı Kudüs’teki Başbakanlık ofisi önünde de gösteri düzenlendi

Öte yandan, Batı Kudüs’teki Başbakanlık ofisi önünde de Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri ile onları destekleyen bir grup, gösteri düzenledi.

Göstericiler, Gazze’de Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için hükümete, yeni bir esir takası anlaşması yapma çağrısını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir