dudak ucuklatan rakam savas onlara yaradi 200 milyar dolar kar 1667796055 9119
dudak ucuklatan rakam savas onlara yaradi 200 milyar dolar kar 1667796055 9119

Savaşın kazananları: 200 milyar dolarlık rekor kâr!

İngiliz Financial Times gazetesinin haberi, petrol şirketlerinin Ukrayna Savaşı’nın etkisiyle elde ettiği rekor karları bir kez daha ortaya koydu. Habere göre, petrol şirketleri 200 milyar doların üzerinde kar elde etti.

Ukrayna Savaşı’ndan en karlı petrol şirketleri çıktı. ABD’li petrol şirketlerinin, savaşın başlangıcı 24 Şubat’tan bu yana 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times aktardı.

AŞIRI KAZANÇ VERGİSİ GÜNDEMDE

S&P’nin verilere göre, petrol endüstrisi, yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde en karlı 6 ayını yaşadı. Sektörün bu denli kazanç elde etmesi, beraberinde eleştirileri de getirdi. Siyasetçi ve ekonomistler, aşırı kazanç vergisi uygulanmasını tartışmaya başladı.
Avrupa Birliği, vergi koyarak aşırı kazançlardan yüzde 33’lük dayanışma katkısı almayı kararlaştırdı. İngiltere de yüzde 25’lik benzer bir vergi almaya başladı.
ABD Başkanı Joe Biden da aşırı kazanç vergisini gündeme getirdi. Petrol şirketlerine fiyatları düşürme çağrısında bulundu. Biden, petrol endüstrisini savaş fırsatçılığıyla suçladı. Çünkü ABD’li petrol devi Exxon, yılın 3. çeyreğinde 20 milyar dolara yakın kar açıkladı.
Financial Times’ın haberine göre, sektöre yöneltilen eleştirilen en başında, karların yatırım için kullanılmaması geliyor.

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …