Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine eş zamanlı saldırı

Ukrayna genelinde enerji tesislerine saldırı düzenleyen Rusya, başkent Kiev’de büyük bir elektrik santralini vurdu. Rusya saldırıda toplam 82 füze ve İHA kullandı.

Ukrayna genelinde bugün çok sayıda enerji tesisine saldırı düzenleyen Rus güçleri, başkent Kiev’de büyük bir elektrik santralini füze ve insansız hava aracı (İHA) ile vurdu.

 

SANTRAL TAMAMEN TAHRİP OLDU

Kiev yakınlarındaki Trypilska termik santralinden bir yetkili yaptığı açıklamada, Rusya’nın gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılar nedeniyle santralin de tamamen tahrip olduğunu söyledi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırıda toplam 82 füze ve İHA kullanıldığını ve hava savunma sistemlerinin gelen 18 füze ile 39 İHA’yı düşürdüğünü bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, saldırıyı “terör” olarak belirtirken, “Hava savunma sistemlerine ihtiyacımız var, göz kapamaya ve uzun tartışmalara değil” ifadelerini kullandı.

SALDIRILAR UKRAYNA’NIN RUSYA’DAKI PETROL, GAZ VE ENERJİ TESİSLERİNE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ İHA SALDIRILARINA YANIT 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Ukrayna’daki yakıt ve enerji tesislerinin vurulduğu belirtilirken, saldırıların Ukrayna’nın Rusya’daki petrol, gaz ve enerji tesislerine yönelik düzenlediği İHA saldırılarına bir yanıt olduğu aktarıldı.
Elektrik şebekesi operatörü Ukrenergo tarafından yapılan açıklamada da, Odessa, Harkov, Zaporijya, Lviv ve Kiev bölgelerine düzenlenen saldırılarda trafo merkezlerinin ve elektrik üretim tesislerinin zarar gördüğü aktarıldı.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın