Rusya sinyal karıştırıcılarla ABD silahlarını boşa çıkardı

Rusya sinyal karıştırıcılarla ABD silahlarını boşa çıkardı

Washington Post, Ukrayna’nın kullandığı Amerikan silahların Rusya tarafından etkisiz hale getirildiğini ve Ukrayna ordusunun bu silahları kullanmayı bıraktığını yazdı.

Gazete, Rusya’nın elektronik savaş kabiliyetlerinin, GPS güdümlü birçok silah ve mühimmatın hedefini vurma oranını ciddi oranda düşürerek silahları işlevsiz hale getirdiğini belirtti.

Habere göre Rusya, sinyal karıştırıcı teknolojisiyle, ABD’nin GPS güdümlü silah ve mühimmatının etkin şekilde kullanımını bertaraf etmeyi başardı. Durumun Ukrayna ordusu tarafından anlaşılmasıyla bu silahlar rafa kalktı ve Ukrayna ordusunun sinyal karıştırıcı Rus teknolojisine üstün gelecek daha yeni ve etkili silahlar talep ettiği kaydedildi.

 GPS güdümlü Excalibur top mermilerinin, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve uçaklardan ateşlenen Müşterek Doğrudan Saldırı Mühimmatı (JDAM) roketlerinin, Rus sinyal karıştırıcıları tarafından rotadan çıkarılıp hedefi vurma oranları ciddi olarak düştüğü v

Ukrayna ordusunun raporlarına göre, Excalibur top mermilerinin hedefi vurma oranı da zaman içinde yüzde 50’den yüzde 10’un altına düştüğü için Ukrayna bu top mermilerini kullanmayı bıraktı ve 6 ay önce de Pentagon bu mühimmatı göndermeyi durdurdu.

Habere göre Rusya’nın elektronik savaş kabiliyetleri konusundaki bu ilerleyişi, son dönemde Moskova Pekin yakınlaşmasından beslenen teknolojik işbirliğiyle paralel gelişiyor.

Bir Cevap Yazın