rus medyasi rejim ve destekcileri basarisiz oldu 01
rus medyasi rejim ve destekcileri basarisiz oldu 01

Rus medyası: Başaramadılar!

Rus medyası , Rejim ve destekçilerinin Suriye’nin badiyesinde IŞİD’e karşı yürüttükleri saldırılarda başarısız olduklarını yazdı.

Rejim ve destekçilerinin Suriye badiyesinde IŞİD’e karşı başlattıkları sözde güvenlik operasyonlarının çoğunda ağır can ve mal kaybına uğradığı kaydedildi.

Rusya’ya yakınlığı ile bilinen haber siteleri, Rusya’nın desteği olmasaydı Rejim ve destekçilerinin daha fazla kayıplar vereceğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

Son günlerde IŞİD hücrelerinin operasyonlarının artmasıyla Rejim’in Suriye badiyesine büyük askeri sevkiyatlar gerçekleştirmesi dikkat çekiyor.

IŞİD, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK tarafından Fırat’ın doğusundan çıkarılmasının ardından Suriye’nin çöl bölgelerinde varlığını sürdürüyor. Bölgede, yüzlerce IŞİD militanının olduğu tahmin ediliyor. Çöl bölgesindeki yerleşimlerin çoğu, köy altı ve çöl konar göçerlerine ait geçici barınma noktalarından oluşuyor. Bu nedenle Rejim, IŞİD ile çölde cephe savaşı yürütmekte zorlanıyor.

Kaynak: Mira Haber

 

İlginizi Çekebilir

Yılan hikayesine dönen ‘İsraille ticaret’ meselesi

Ticaret Bakanlığı Gazze’de on binlerce masum canın kanı akıtıldıktan sonra, yedi ayın ardından İsrail’le bütün …

Mahmut Abbas güçleri Filistinli mücahidi acımadan katletti!

Filistin yönetimi, kendi halkını katletmeye devam ediyor, Mücahit Ahmed Ebu Al-Foul Tulkarim’de Abbas yönetimi güçlerince …