recep baltaci yasiyor mu 01
recep baltaci yasiyor mu 01

Recep Baltacı öldü mü?

İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde ”kapalı ölüm kaydı bekleniyor” ibaresi “Recep Baltacı öldü mü?” sorusunu akıllara getirdi.

Sosyal medyada “Recep Baltacı öldürüldü” şeklinde haberlerin yayılması, gözleri bir kez daha HTŞ hapishanelerine çevirdi.

Uzun bir süredir HTŞ(Heyet-i Tahrir-u Şam) ‘a bağlı  “Sicin”de hapiste kalan BALTACI’nın hakkında bazı yayın organları tarafından yapılan “infaz edildi” haberlerinin yapılması rahatsızlığa neden olmuştu.  Son olarak Ramazan bayramında bayram mesajı niteliğinde BALTACI tarafından çekilen ses kaydının yayınlanması haberlerin asılsız ve asparagas olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu. Söz konusu ses kaydının HTŞ tarafından özel olarak bu “fitneye karşı” alındığı söylentileri yayılsa da Recep BALTACI’nın yaşadığına dair önemli bir vesika olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’de el-Kaide davasından iki ayrı dosyadan toplamda 14 yıl hapis cezası alan Baltacı 2017 yılında Suriye’nin İdlib iline gitti ve dersler yaparak sosyal medyada paylaşmaya başladı. Yaptığı yayınlarla popülaritesini artıran BALTACI’nın bölgede bazı olaylara karıştığı iddiası ile Heyet-i Tahrir-u Şam emni birimleri tarafından gözaltına alındı.

Heyet Tahrir’uş Şam tarafından 2020’de tutuklanan Recep Baltacı o tarihten bu yana HTŞ’nin cezaevlerinde tutuklu olarak bulunuyor. Edinilen bilgiye göre ise, “suçunun sabitliği” gerekçesi ile BALTACI’nın hapis süreci devam ediyor ve sağlık durumu da gayet iyi..

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …