vwta1 1673094767 962
vwta1 1673094767 962

Putin’e özel gizli ayin düzenlendi

Gelecek ay birinci yılını tamamlayacak Ukrayna-Rusya savaşında şiddetin dozu giderek artarken, Rus lider Putin’in önceki yıllardan farklı olarak bu Noel’de gizlice düzenlenen ayine tek başına katılması dikkati çekti.

Önceki yıllarda binlerce kişiyle Noel ayini düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl geniş güvenlik önlemleri altında Moskova’daki katedralde sadece kendisi için düzenlenen ayine katıldı. Ortodoksların Noel’i kutladığı 7 Ocak için kendisine özel düzenlenen ayinde, Putin’in rahiplerin yanında tek başına durması dikkat çekti.

Rus basını, Putin’in yıllar sonra ilk defa Noel’i başkent Moskova’da geçirdiğini aktardı. Ayinin gece saatlerinde büyük bir gizlilik içinde ve geniş güvenlik önlemleri altında düzenlendiği belirtildi.

Putin, Noel nedeniyle Ukrayna’da 36 saat süreyle tek taraflı ateşkes ilan etmiş ancak Ukrayna’nın bunu “Rus ordusunun oyalama taktiği” diye niteleyerek reddetmesi sonrası çatışmalar devam etmişti.

Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’nın Ukrayna işgaline verdiği destek nedeniyle son dönemde eleştirilerin hedefinde.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …