polonya rusya ile ilan sinirina dikenli tel cekti 01
polonya rusya ile ilan sinirina dikenli tel cekti 01

Polonya, Rusya ile ilan sınırına dikenli tel çekti

Polonya Sınır Muhafız Birimi yetkilisi Mirosława Aleksandrowicz, Rusya’nın Kaliningrad Bölgesi’yle bulunan sınıra 100 kilometreden uzun dikenli tel örgü çekildiğini açıkladı.
Aleksandrowicz, “Tel örgülerin inşası şu anda Sınır Muhafız Birimine bağlı bazı karakolların yetkisi altındaki çoğu bölgede devam ediyor. Halihazırda bu çitin toplam 107 kilometresi inşa edildi” dedi.

Aleksandrowicz, şimdiye dek yapılan çalışmalar sonucunda 200 kilometre uzunluğundaki Rusya sınırının yarısından fazlasının tel örgüyle çevrildiğini kaydetti.

Polonyalı yetkililer, Rusya sınırı boyunca geçici bir dikenli tel örgü için çalışmalara Kasım 2022’de başlamıştı. Sınırın tamamının tel örgüyle çevrilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Sınır, gelen sinyalleri doğrulamak için sismik sensörler ve gece görüş kameraları dahil olmak üzere bir dedektör sistemi gibi çeşitli elektronik güvenlik önlemleriyle donatılacak.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …