nijerya ordusuna isid baskini 20 olu 01
nijerya ordusuna isid baskini 20 olu 01

Nijerya Ordusuna IŞİD Baskını: 20 Ölü

Nijerya’nın kuzeyi Borno eyaletinde İŞİD militanlarının Nijerya ordusuna düzenlediği yeni saldırıda 20 Nijer askeri öldürüldü.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, IŞİD militanları Mitel ve Kangaru köyleri arasındaki yolda pusu kurdu. Afrika Koalisyon Güçlerini desteklemek amacıyla çıkan konvoy Argi kasabasına doğru ilerlediği sırada IŞİD militanları tarafından baskın düzenlendi.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, militanların koalisyon güçlerinin oluşturduğu konvoyu çeşitli silahlarla hedef aldığı ve bir militanın da patlayıcı yüklü bir araçla konvoya saldırdığı bildirildi. Ayrıca, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu 6 farklı araç kullanılamaz hale geldi.

Nijerya ordusu haftalardır “Argi” kasabası yakınlarında konuşlu koalisyon güçlerine ikmal sağlamaya çalışıyor. Bu stratejik önemden dolayı IŞİD militanları sürekli olarak bu konvoyları taciz ateşine tutuyor ve saldırıya maruz bırakıyor. Geçtiğimiz haftalarda da canlı bomba eylemleri ile Argi kasabasına gitmekte olan konvoy pusuya düşürülmüştü.

IŞİD’in yayın kolu olan Amak Haber Ajansı çeşitli silah ve muhimmat ele geçirdiği saldırıya ait fotoğrafları yayınlayarak saldırıyı üstlendiğini duyurdu. 

Kaynak: Mira Haber

 

Öncesi Kanepede öldü, 1,5 yıl sonra fark edildi!
Sonraki İbrahim Kalın MİT’in başına geçti!