mossad kibris suikast timinin liderini iran da yakaladik 01
mossad kibris suikast timinin liderini iran da yakaladik 01

MOSSAD: Kıbrıs suikast timinin liderini İran’da yakaladık

İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD, Kıbrıs’ta İsrailli iş adamlarını öldürmeyi planlayan İranlı suikast timi liderini kendi topraklarında yakaladığını duyurdu

Medyaya verdiği nadir demeçlerle tanınan İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD, İran topraklarında bir suikast timinin başkanını tutukladığını iddia eden bir açıklama yaptı.

Açıklamada, tutuklanan kişinin sorgu amirlerine “ayrıntılı bir itirafta” bulunduğu belirtildi. Alınan bilgiler Kıbrıslı yetkililerle paylaşıldı. 

Emir İran Devrim Muhafızlarından geldi

İsrail, İran suikast hücresinin lideri olarak nitelediği Yusuf Şahbazi Abbasalilu’nun İran Devrim Muhafızları’ndan emir aldığını söylediği bir video kaydı yayınladı.

Şüphelinin video kaydında baskı altında konuşup konuşmadığı belirlenemedi.

Videoda şüpheli, Kıbrıs’taki hedefi belirlediğini, evin fotoğraflarını çektiğini ancak polis tarafından takip edildiği yolunda uyarı almasının ardından adadan çıkarak İran’a gittiğini belirtiyor.

MOSSAD, itirafların ardından Kıbrıs’ta bulunan hücre yapılanmasının güvenlik birimlerince dağıtıldığını bildirdi. 

İran topraklarında suikast timine yönelik yakalama operasyonun nasıl, nerede ve ne zaman yapıldığına dair detay paylaşılmadı.

“Yahudilere karşı olan herkese ulaşacağız” 

İstihbarat servisi yaptığı açıklamada, “İran toprakları da dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Yahudilere ve İsraillilere karşı terörizmi körükleyen herkese ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

MOSSAD’dan yapılan açıklamaya ilişkin Kıbrıs ve İran tarafından bir yorum gelmedi.

Kaynak: Mira Haber