Mescid I Aksa Nin Bariyerlerlerle Cevrilmesi Kabul Edilemez

“Mescid-i Aksa’nın bariyerlerlerle çevrilmesi kabul edilemez”

Ürdün, işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın 3 kapısına demir bariyer koymasının tehlikeli bir adım olduğu söyledi 

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama yaparak işgalci İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya girişlere getirdiği haksız kısıtlamalara dikkat çekti.

İSRAİL’E MESCİD-İ AKSA TEPKİSİ

İşgalcilerin, Mescid-i Aksa’nın 3 kapısına birden polisler için etrafı demir korkuluklarla çevrili sabit platformlar kurması ve girişlerin her iki tarafına demir bariyerler yerleştirmesi için “tehlikeli ve kabul edilemez bir adım” değerlendirmesi yapıldı. 

Dışişleri Bakanlığı, 144 dönümlük alanıyla Müslümanlara has bir ibadethane olan Mescid-i Aksa’ya herhangi bir kısıtlama olmadan ve özgürce erişim hakkının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs üzerinde egemenliği olmadığı ve Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini engelleyecek herhangi bir kısıtlama getirme hakkına sahip olmadığına dikkat çekildi. 

İSRAİL MESCİD-İ AKSA’YA 3 BARİYER KOYMUŞTU

Mescid-i Aksa’nın idaresi ve buraya girişlerden Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin mesul olduğu vurgulanan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yönelik devam eden provokasyonların uluslararası hukukun ve Kudüs’ün hukuki ve tarihi statüsünün açık ihlali olduğu aktarıldı.

İstilacı İsrail, Mescid-i Aksa’nın, “Faysal”, “Gavanime” ve “Hutta” kapılarının dış kısmına sabit platformlar ve demir bariyerler yerleştirmişti.

İşgal polisi yaptığı yazılı açıklamada söz konusu bariyerlerin “Mescid-i Aksa’nın kapılarında bekleyen polisler için yapıldığını ve namaz kılmaya gelenlerin engellenmesi için konulmadığını” iddia etti.

Öncesi Terörist başı: Baskıları püskürtüp Refah’a gireceğiz!
Sonraki İşgalcileri korku sardı, her gün bir saldırı haberi!

Bir Cevap Yazın