koronaviruse yakalanmisti kadir topbas hayatini kaybetti 01
koronaviruse yakalanmisti kadir topbas hayatini kaybetti 01

Koronavirüse yakalanmıştı, Kadir Topbaş hayatını kaybetti!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kadir Topbaş’ın vefatını, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 76 yaşındaki Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel bir hastanede entübe edilmişti.

Bir süredir Şişlide bulunan özel bir hastanede koronavirüs tedavisi gören eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel bir hastanede entübe edilmişti.

Topbaş’ın hayatını kaybettiğini Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Tevfik Göksu paylaşımında, “Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KADİR BEY’İ, İSTANBUL’A VE ÜLKEMİZE KATTIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Kadir Bey’i, İstanbul’a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

Topbaş, 8 Ocak 1945’te Artvin’de doğdu. Topbaş, 1972’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 1974’te de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.

Bir süre serbest mimar olarak çalışan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Öncesi FETÖ’nün, Salih Mirzabeyoğlu ile alıp veremediği neydi ?
Sonraki 13 Şubat Türkiye koronavirüs tablosu